Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » Speler/coach Waller goud waard voor VCC
Verslagen VCC 1 Verslagen

Speler/coach Waller goud waard voor VCC

Malcolm WallerSpeler/coach Malcolm Waller is zijn gewicht in goud waard voor VCC. De Zimbabwaanse professional nam afgelopen zondag niet alleen vijf wickets, hij loodste VCC vervolgens met 123 ongeslagen runs naar de overwinning. Gijs Bins was de belangrijkste support act met 60 knappe runs.

Als VCC een overzeese speler/coach inhuurt, is het ieder jaar weer afwachten wie er binnenkomt. VCC heeft toppers gehad zoals Andy Flower (nu bondscoach van Engeland), Kenny Jackson, Martin Venter, Glynn Howeel en Ryan Leloux, maar ook ‘zeperds’ als Steve Shaw en Brandon Hiini die nauwelijks toegevoegde waarde hadden.

Malcolm Waller hoort heel nadrukkelijk in het eerste rijtje thuis. Naast een prettig mens is hij iemand die de trainingen zeer goed organiseert, spelers stimuleert en motiveert en daarnaast een stempel drukt op de prestaties van VCC 1.

HCC 2 kwam eerstbattend tot 260 runs, een hoge score. Vooral left arm spinner John Cheadle werd flink aangepakt. Philip en Viv Kingma bleven overeind in de Leidschendams-Voorburgse aanval. Malcolm Waller eiste de hoofdrol voor zich op met vijf wickets.

Op jacht naar de 261 winnende runs deden vooral Gijs Bins en wederom Waller van zich spreken. Goed runnend tussen de wickets en slechte ballen genadeloos afstraffend, kwam de HCC-score steeds dichterbij. Het scoringtempo lag alleen iets te laag en daardoor werd het toch nog spannend.

Door het tempo in de slotfase op te voeren, wist VCC in de laatste ballen van de innings toch de 260 Haagse runs te passeren en de winst veilig te stellen. Ook hier kwam Waller als grote man van het veld. Hij liet zijn eerste century in VCC-dienst optekenen. En gezien de vorm waarin hij verkeert, zal het zeker niet zijn laatste 100 zijn.

Foto: Malcolm Waller was wederom belangrijk voor VCC (foto: Fred Reman)