Home » Laatste nieuws » Steffen, Bas en Philippe loodsen VCC (toch) langs ACC
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

Steffen, Bas en Philippe loodsen VCC (toch) langs ACC

Op papier een aardige wedstrijd zonder ‘overseas’ spelers, die door corona allen thuis zijn gebleven. Voorburg CC was gemiddeld 22 jaar oud. Aan VCC-zijde stonden acht spelers uit de ‘eigen kweek’.

ACC kende aan bat een zeer matige start. Ali Ahmed bowlde sterk en zorgde ook al vroeg in de wedstrijd voor de eerste doorbraak. Een run out betekende vervolgens negen runs op het bord en al twee man uit. Een klein beetje herstel werd in de kiem gesmoord door Steffen Mulder, die in de veertiende over de twee lefthanders inrekende. Toen hij ook nummer zes bowlde, stond ACC op 55 voor zes en leek het een korte wedstrijd te worden.

Het was aan halve centuries van de nummer 4 Ramesh Babu en de jonge Amsterdamse nummer 7 Potdar te danken dat er nog 196 runs in de boeken kwamen. Een knappe prestatie. Bas en neef Stijn de Leede pakten beiden een prachtige vang en het grondfielden van onder anderen Remco van der Giessen en Floris de Lange was sterk. Steffen Mulder blonk uit met vijf wickets voor 33 runs.

VCC begon furieus aan de run-chase met Righardt Pieterse en Bas de Leede (56). In de veertiende over viel het eerste wicket op 95 en leek VCC op rozen te zitten. Het was nu aan de gemiddeld zeer jonge middle order om de tijd te nemen en het af te maken. Dat lukte de youngsters (nog) niet en bij een stand van 107 runs voor vijf wickets waren de winstkansen voor de derde maal gekeerd.

Philippe Boissevain speelde vrijuit. Dat ging hem fantastisch af. Zijn goed geplaatste schoten verdwenen keer op keer over de boundary en in no time had hij veertig runs gemaakt. Aan de andere kant nam Floris de Lange heel geduldig de support-rol op zich. Een partnership van 67 runs was het resultaat. De Lange ging nog uit, maar Viv Kingma en de uitblinkende Boissevain (65 not out) brachten VCC de tweede winst.

Voorburg CC (2-4) gaat nu samen met VRA, HCC en Punjab ongeslagen aan de leiding.

 

Over de schrijver

Patrick de Leede

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Leuk mannen!
    Kijk uit naar zondag, waarbij dit keer
    VCC de favoriet is.
    Hoop zondag op runs, wickets, zon en sfeer!