Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » Sterke start VCC 1: twee keer winst
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws

Sterke start VCC 1: twee keer winst

Steffen Mulder in actie tegen HCC
Steffen Mulder staat op negen wickets!

VCC 1 is het seizoen 2016 uitstekend begonnen. HCC 2 en Hercules bleken gemakkelijke prooien. 

Op Hemelvaartsdag  kwam HCC eerstbattend op eigen veld tot slechts 104 runs. Steffen Mulder en Bas de Leede namen beiden vier wickets voor 27 runs. De jonge Nehaan Gigani luisterde zijn debuut op met twee vangen. International Viv Kingma was zuinig met 1 voor 19.

Rhys Mc Carthy (28 runs) en Mohit Hingorani (21) legden een goede basis voor VCC. Bas de Leede (30 not out) en Rob Fisher (27 not out) maakten het af.

De wedstrijd op zaterdag verliep bijna identiek. Hercules batte eerst en kwam tot 121 runs, ook al geen grote score.  Steffen Mulder was wederom verantwoordelijk voor deze goede VCC-prestatie: met zijn snelle inswing viel hij steeds het wicket aan. Deze slimme aanpak resulteerde in drie bowleds en twee LBW’s.

Aan Hercules-zijde liet bowler Steven Zwinkels zien over talent te beschikken. Zijn soms te korte ballen werden echter goed afgestraft en daarmee zorgde Rhys McCarthy weer voor een goede start. Mohit Hingorani legde een vlekkeloze 55 not out op de pitch die VCC de tweede ruime zege bracht.

In het weekend bleek overigens wel dat VCC over een geduchte concurrent beschikt in de Eerste Klasse, te weten Salland in Deventer. Niet alleen de familie van oud-international Steven Lubbers doet het daar goed, er loopt ook een battingfenomeen rond in de persoon van Nick Govers. Deze Sydney Grade-cricketer heeft in twee innings 392 runs gemaakt en dat is zonder enige twijfel een record.

Top van de ranglijst: VCC en Salland 2-4, HCC 2 en Hercules 2-2.