Home » Laatste nieuws » T20: ook Quick kansloos tegen Voorburg
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

T20: ook Quick kansloos tegen Voorburg

15 en 16 juni 2018 – De mannen van Voorburg CC 1 komen uit in twee competities: de reguliere 50-overcompetitie en de 20-overcompetitie ‘Twenty20’. In beide competities staat VCC nu ongeslagen bovenaan. Ook afgelopen weekend boekten de Voorburgers namelijk twee klinkende overwinningen; in de Hoofdklasse op Dosti 2 (verslag volgt later) en in de Topklasse T20 op Quick. Matthew Smit was vrijdagavond wederom de ster-batsman met 88 runs.

VCC ging tegen Quick als eerste batten. Tom de Grooth en Matt Smit kozen direct voor de aanval. In de zesde over ging Tom de Grooth (23 runs) uit, maar toen stonden er al 60 runs op het bord. Ook daarna hielden de Voorburgers dit koortsachtige tempo vast. In de zeventiende over werd Steve Nottle door Bista gevangen voor 37 op een torenhoge ‘skier’. Matthew Smit (88) capituleerde echter pas in de allerlaatste over. Zichtbaar gefrustreerd dat hij er geen 100 had gemaakt, maar het was en bleef een prachtige innings. VCC eindigde op 178 na 20 overs, bijna negen runs per over!

Net als HCC vorige week kwam Quick geen moment in de wedstrijd. Legspinner Philippe Boissevain bowlde fantastisch en nam vier wickets voor zestien runs. Bas de Leede was net als vorig weekend op dreef en liet drie wickets op zijn naam schrijven. De jonge Zuid-Afrikaanse fastbowler Brandon Glover, die zijn debuut voor VCC maakte, bowlde indrukwekkend snel en pikte zijn eerste wicket voor VCC mee. Quick kwam niet verder dan 64 runs, net iets meer dan een derde van de VCC-score. Het grondfielden en vangen van VCC was van een hoog niveau.

Foto 1 (Catch of the Day BV): Matt Smit (88) haalt uit voor vier runs.

Foto boven: Plenty of bounce voor Brandon Glover.