Home » Laatste nieuws » T20: VCC zorgt voor verrassing met winst op Topklasser HCC
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Twenty20 Verslagen

T20: VCC zorgt voor verrassing met winst op Topklasser HCC

Op zondag stond de Twenty20 tegen Topklasser HCC op het programma. Op deze spectaculaire korte spelvorm waren honderden toeschouwers afgekomen. De wedstrijd liet zien dat VCC na tien jaar ‘herbouwen’ zo langzamerhand weer rijp is voor het topniveau: HCC werd op alle fronten gedeklasseerd.

Oud HCC’er Tom de Grooth won de toss en koos voor fielden. Deze keuze pakte fantastisch uit, want al na zeven runs nam openingsbowler Yasir Hamid het eerste wicket. Bas de Leede mocht ook weer eens bowlen en greep zijn kans met wicket nummer 2 en 3. Philippe Boissevain sloeg ook al twee keer toe tegen zijn vroegere club en voor HCC er erg in had, keken de Hagenaars tegen een tussenstand aan van 64 runs voor het verlies van acht wickets. Ook de staartbatsmen konden hierin geen verandering brengen. Bas de Leede kwam terug van de andere kant, rekende direct de ‘tailenders’ in en kwam met vier wickets van het veld. Nehaan Gigani pakte twee goede vangen in het outfield. Ook het grondfielden van VCC was uitstekend verzorgd.

Hoewel VCC openingsbatsman Tom de Grooth op 21 verloor (LBW) en Matt Smit op 30, maakten Bas de Leede en Steve Nottle daarna geen fouten meer. Na zo’n 15 overs was de buit binnen.

VCC heeft met deze ‘in control’ overwinning indruk gemaakt. Nu de Voorburgers ongeslagen bovenaan staan in de Hoofdklasse, zullen velen terugdenken aan de kampioenschappen van 1989 en 1998. Zo ver is het echter nog niet, want in de reguliere 50-overcompetitie zijn Rood en Wit, Hermes DVS en ook Groen en Wit geduchte concurrenten.