Terug- en vooruitblikken op de Nieuwjaarsreceptie

Foto: de prijs voor de beste U9 speler wordt door jeugdvoorzitter Maarten le Noble uitgereikt aan Samanth Rajagopalan

Zaterdag 11 januari werd in het clubhuis van Voorburg Cricket Club de nieuwjaarsreceptie gehouden. Zo’n 60 leden vonden elkaar rond de klok van 16.00 uur in het cricketloze seizoen om handen te schudden. De club keek bij monde van voorziter Jos Jochemsen terug op een succesvol seizoen, maar ook vooruit naar 2020 waarin wederom veel te gebeuren staat.

Van het document dat het seizoen 2019 zo mooi weergeeft -het jaarverslag- werden de eerste exemplaren uitgedeeld (en meteen gelezen!). Er wordt in verhaald over de jeugdkampioenschappen, de promotie van VCC 2 naar de Eerste Klasse en de T20 Finaledag. En er wordt in cijfers verslag gedaan van ontelbare uren cricket, van de U9’s tot de Zami’s en van de Dames tot het bedrijfscricket. Een enorme prestatie wederom van de heren D. Joshi en P. de Leede om dit -met behulp van captains en teammanagers- allemaal bij elkaar te sprokkelen.

Ook werd er middels diverse individuele prijzen teruggekeken op 2019. Wie was de meest succesvolle opener? Wie had zijn eigen individuele gemiddelde t.o.v. de vorige drie seizoenen het meest verbeterd? Wie was aangewezen als de meest succesvolle U15-speler? De winnaars waren:

Damesbeker Pippa Hillebrand
Openingsbokaal Atif Aziz
Joop van Thuijl beker Guus Beekhof jr.
Bowlingbeker Floris van Hoogdalem
Fieldingbeker Tom de Grooth
Wicketkeepersbeker Unnikrishnan Ettungapaddy
U9 Samanth Rajagopalan
U11/U13 Farhaan Khawaja
U15 Haris Mahmood
U17 Bart Foget
Ton Philipsenprijs (jongere jeugd) Shirsak Banerjee
VedeR prijs (oudste jeugd) Nirav Kulkarni

 

Eerder waren vanuit de KNCB Tom en Babette de Leede al onderscheiden met resp. de Steven Lubberstrofee (beste prestatie U12/U13 jeugdspeler) en de titel van waardevolste teamspeelster.

Ook werd er natuurlijk vooruit gekeken naar 2020 waarin we maar liefst twee teams hebben op de hoogste drie niveaus. In het traditioneel moeilijke tweede jaar gaat VCC 1 zich opnieuw bewijzen in de Topklasse, terwijl het opleidingsteam VCC2 zijn kunsten mag gaan vertonen in de Eerste Klasse. Dat vergt in spelers, begeleiding en accommodatie natuurlijk de nodige aandacht, maar dat zijn uitdagingen waar je je als club graag voor geplaatst ziet.

Daarnaast is er veel aandacht voor de accommodatie, zodat al onze leden van jong tot oud en van meisje tot overseas nog meer gebruik kunnen maken van ons prachtige sportcomplex. VCC groeit nog steeds als club en het zou goed kunnen dat we komend seizoen meer teams in gaan schrijven en dan is het noodzakelijk om voldoende velden te hebben. Ook een aandachtspuntje.

Tevens zal er in 2020 een bestuurlijk wisseling van de wacht zich aandienen. Een viertal heren (1 jonkie en drie wat oudere) hebben aangegeven het bestuur te verlaten en er wordt door een klein comite naarstig gezocht naar opvolgers.

De nieuwjaarsreceptie was een mooi moment om verlangend vooruit te kijken naar een lange zomerse dag met mooi cricket. Of, in de prachtige versvorm van een Ollekebolleke van drs. P:

Tweeduizendnegentien
Al die herinneringen
Cricketers weten het
Spelend voorbij.

Komende maanden nog,
Koud en weemoedigheid,
Dan pas weer voorjaar en
T’rug in de wei

Winnaar van de fieldingbeker Tom de Grooth De bowlingbeker voor Floris van Hoogdalem Guus Beekhof won de Joop van Thuijl-beker
Beste U17-speler: Bart Foget De VedeR prijs voor Nirav Kulkarni De Ton Philipsenprijs werd toegekend aan Shirsak Banerjee

 

One Comments

  1. Reply Post By Surajit Banerjee

    It’s great to see the VCC family is growing where various teams have ended up with flying colours and the most importantly provides lot of hope of another wonderful year! Congratulations to all prize winners and also truly appreciate each team member’s contribution in the journey. At the end, it’s team sport – so, it’s WE, rather I. Looking forward to see you all soon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *