Home » Bestuurlijk » Terugblik ALV 26 november 2019
Bestuurlijk

Terugblik ALV 26 november 2019

De harde kern van bijna 30 leden was die dinsdag naar ons veld gekomen om de resultaten van 2019 te bespreken en een blik vooruit te werpen.  Er was aan beide zijden van de bestuurstafel tevredenheid met de resultaten, zowel speltechnisch als financieel en organisatorisch. Titels, consolidatie eerste in de Topklasse, nog meer VCC’ers die in Nederlandse teams gespeeld hebben, groei van de jeugdafdeling als voorbeelden van het eerste. Een mooi jaar ook door de evenementen met clinics, interlands en als uitsmijter de landelijke finale T20. Dat zorgde ook voor extra inkomsten. Hard werken was het dus, maar dat werd in goede sfeer en met meer mensen gedaan. Neem alleen al de vrijdagavonden met meer dan 60 junioren op trainingen en daarna een maaltijd met de ouders erbij. Fijn is het ook om te zien dat we steeds meer ouders uit de expat community, eh gemeenschap, hun steentje bij gaan dragen.

Alle reden om met vertrouwen 2020 tegemoet te treden. De Technische Commissie is bezig met de selectie van het eerste en het tweede; we hopen daar in januari meer over te berichten. Ook in de winter weet men VCC te vinden. Clayton Floyd traint een damesteam en elke zondag meldt zich wel een nieuw jeugdlid in de Maartenshal. Het bestuur legde ook de uitdagingen neer. Want op Wilhelmus wordt het kunstgras vervangen, is er gewoon onderhoud van het grasveld en dat met tegelijk verdere groei van de club. En aan ambities, ook op het terrein van de accommodatie, is er als bekend geen gebrek. Een actieve werkgroep is bezig met een onderzoek naar het overkappen van de kooien die de gemeente gaat renoveren. Dat moet, essentiële taak van het bestuur, ook financieel allemaal maar uit kunnen. Op de ALV in maart 2020 legt het bestuur formeel verantwoording af voor het nu afgelopen jaar en de begroting 2020. Hopelijk zijn we dan ook zover dat we duidelijkheid hebben over het beleid én over de haalbaarheid van onze plannen.

Tijdens de vergadering nam de club met een ferm applaus en de biografie van Cruijff afscheid van Floris van Hoogdalem als wedstrijdsecretaris. De studie gaat voor en dergelijke functies hebben vaak een korte halfwaardetijd. Maar in die paar jaren heeft Flo veel meer gedaan dan het regelen van 11 spelers voor alle wedstrijden. Zijn hulp bij alle andere werkzaamheden van een bestuurslid of een gewoon lid moet zeker vermeld worden.

En tot slot werd Jaap Mulder nog benoemd tot Lid van Verdienste.