Home » Verslagen » Verslagen VCC ZoMi » The Wizened Old Men outfoxed by CC Groenendaal
Verslagen VCC ZoMi Verslagen

The Wizened Old Men outfoxed by CC Groenendaal

Het zonnetje scheen aan de hemel, maar er hingen ook een paar dreigende wolken boven het prachtige sportcomplex De Diepput. Waren het de voortekenen voor de Wizened Old dat ze niet op hun lauweren moesten gaan rusten na de gewonnen eerste wedstrijd?

Na de toss was het de beurt aan VCC om als eerste te batten. Guus en Rutger zetten een half-century openings partnership op het bord en legden daarmee een solide basis voor de overige Wizened Old Men om op door te borduren. Helaas bleek dat, net als vorige week, de middle order van de Wizened Old Men nog de nodige lessen heeft te leren ten aanzien van het gebruiken van de voeten om het wicket te verdedigen. De Left-Arm around het wicket van CCG-er Boutes was voor menig VCC-er te veel van het goede. Een kleine acceleratie in de score door Koen Hoppenaar en Marc Nota zorgde er nog voor dat VCC uiteindelijk 168 runs op het bord had staan. Al met al een score die wat aan de lage kant leek.

Na een uitstekende lunch, waarbij de pittige kip verscheidene monden in vuur en vlam had gezet, gingen de twee partijen weer het veld in om de wedstrijd voort te zetten. Het vuur van de kip sloeg in het veld nog even over in mini fracas, maar nadat de gemoederen waren gesust bleek de openings batsman van CCG meer dan bestand tegen alles wat de VCC bowlers naar hem afvuurden. VCC kon echter in de eerste 15 overs de score redelijk controleren. De uitkomst van de wedstrijd had nog anders kunnen uitpakken indien de fielders van VCC een aantal catches hadden kunnen vasthouden, helaas bleek dit niet het geval te zijn.

Uiteindelijk was het een redelijk makkelijke runchase voor de Haagse club en met nog twee volle overs te gaan haalde CCG een score van 170. Ali van CCG de man of the match met een 78 NO.

Onder het genot van een biertje was er voor de Wizened Old Men voldoende stof om na te denken over wat er volgende keer weer beter kan.

Scorecard CCG – VCC Zomi’s