Home » Verslagen » The Wizened Old Men staan op tegen Kampong
Verslagen VCC ZoMi Verslagen

The Wizened Old Men staan op tegen Kampong

Zondagmiddag 12:15 de Koperen Ploert bulderde aan de strak blauwe hemel. Een laf, schraal windje zorgde nauwelijks voor enige verkoeling. Zie daar het kunstgrasveld op zijn best! The Wizened Old Men deden onder de bezielende leiding van Dinesh een straffe warming-up. Het kraakte en piepte, klaar voor de wedstrijd tegen Kampong. Na de warme groet tussen oudgedienden en vele bekenden, bracht de tos dat Kampong kon beginnen met batten. De sluwe vossen gokten erop dat de namiddag enige verkoeling zou brengen…

VCC 4 waren“sharp as knives”en hadden Kampong tot zeker de 15e over volledig “in control”. Daarna sloeg het noodlot genadeloos toe: Suresh (voor het eerst aanwezig), die scherp stond te bowlen kreeg een strakke bal terug van Eelco Stembord. Het gevolg was een enorme brandwond in zijn handpalm en een ontwrichte schouder (het schijnt nu weer beter met hem te gaan, de geldinzameling volgt).

Dit voorval inspireerde Eelco tot het slaan van verder alleen maar “viertjes en zesjes”. Zijn verklaring later was dat “hij wat last van zijn kuitspier kreeg”. Een stevige century: 124, not out en 212 na 35 overs!

Na een uitstekende lunch verzorgd door Charu bleken de goden ons opnieuw niet goed gezind: de hemel werd licht bewolkt, de wind werd frisser en de temperatuur daalde ras! Kampong rook de overwinning. De gebroeders Beekhof betraden als gelouterde gladiatoren de pitch. Dit deed de wedstrijd kantelen. Guus veroverde 35 runs en Rutger precies de Century.

De onrust onder de leden van Kampong nam aanzienlijk toe. Tapas en Lennaert sloopten de volgende bowlers. Guus voerde de druk nog verder op door elke run direct op het scorebord te plaatsen: de jacht was daar! Zelfs het bestuur en enkele (aspirant)leden kwamen poolshoogte nemen!

Stap voor stap slopen Dinesh en Vishal dichterbij. In de laatste over waren nog 7 runs nodig. Kampong zette hun geheime wapen in: Vogelaar (inderdaad vader van) met zijn sluwe slow bowling. Even was het doodstil.. …bij derde bal sloeg Dinesh meedogenloos toe: viertje! 214 runs

Sportief gaf Kampong zich gewonnen en konden we gezamenlijk de wedstrijd evalueren onder het genot van een biertje en een kleine snack (met dank aan Marc).

Volgende week wacht Quick thuis.

Scorecard VCC Zomi – Kampong Zomi