Home » Verslagen » The Wizened Old Men stomen door tegen Quick
Verslagen VCC ZoMi Verslagen

The Wizened Old Men stomen door tegen Quick

Na de mooie overwinning op Kampong stonden deze week de mannen van Quick op ons te wachten. Helaas waren wat spelers verhinderd maar gelukkig konden we een beroep doen op ‘good ol’ Mike Vroom en “Jonty Ashan Rhodes”. Het was wederom mooi weer en wij hadden de eer om op het hoofdveld te mogen aantreden. Dankzij de inspanningen van Willem en Lex lag het graswicket er weer prachtig bij. Onze vertrouwde captain Colin was weer terug in het land maar verloor helaas de toss wat betekende dat wij moesten beginnen met fielden.

Dinesh, nog warm uit de oefenkooi, besloot zijn eerste bal meteen van de nodige magie te voorzien. Gevolg: de openingsbatsman kon onverrichter zaken terug naar kant en met een diamond duck een droomstart voor de Zomi’s. Door goed en scherp fielden van o.a. “Jonty Ashan Rodes” en netjes bowlen van Dinesh en Vishal bleef er druk op de top-order batsmen van Quick en vielen de wickets met enige regelmaat. Pas bij de nummer vijf van Quick kwam er enig herstel met de 45 runs die hij bij elkaar wist te slaan. Inmiddels was Mike Vroom aangezet en rees onmiddellijk de vraag wanneer dit voor het laatst was gebeurd. Op de vraag of dit met of zonder Tony Opatha was tegen Klein Zwitserland kwam geen uitsluitsel maar het was vrijwel zeker in het tijdperk dat het Nederlands voetbalelftal zich nog probleemloos kwalificeerde voor een EK en WK. Maar terug naar het cricket, na de batsman kortstondig te hebben geanalyseerd besloot Mike met al zijn ervaring de 2e bal langzaam ver buiten off te bowlen, een verleiding die ook hedendaagse batsmen niet kunnen weerstaan… Vishnal zei ‘धन्यवाद’ of woorden van gelijke strekking en pakte een knappe vang in de covers. Het gemis van de jarige openingsbowler Charu werd goed opgevangen door Lennaert, Colin, Marc en Ashan die netjes bowlden en elke batsman keurig onder de dubbele cijfers hielden. En zo stond na 29 overs het bescheiden totaal van 98 runs voor 8 wickets op het scoreboard. Gesterkt door het agressieve fielden, waarbij Rene slim de ruimte tussen de linies opzocht en voornamelijk de bal het werk liet doen, besloot Guus zichzelf op de bowlinglijst te laten bijschrijven. Niet onverdienstelijk, want na een keurig overtje onvervalste leg-spin was met 112 runs voor Quick de koek op.

Tijdens de lunch durfde onze skipper nog niet het K-woord in de mond te nemen maar waren er toch al geluiden waarneembaar als rondvaart over de Vliet, avondje Baja beachclub en weekendje Chersonissos zonder aanhang. Het verlies tegen CCG werd door Rutger dan ook afgedaan als een incident. Dat Mike echt een tijd is weggeweest werd overigens bevestigd door de zesjarige Lucas Beekhof die bij het doornemen van het rijtje ‘noot’ nog wel kon plaatsen maar ‘aap’ niet….

Maar wederom terug naar het cricket. Oude tijden begonnen te herleven met Carola als scorer. Uiteraard met wat enkele gekleurde pennen minder bewapend maar zeker niet minder accuraat. Echter dat ook zij een tijdje minder betrokken is geweest bij het mannelijke zondagmiddagcricket werd duidelijk bij de vraag wie de openingsbat met witte helm was…. Na het doorstrepen van Jart Toxopeus en Patrick de Leede verscheen uiteindelijk de naam van Richard de Lange in het scoreboek, uiteraard op een mooi laagje Tipp-Ex. Samen met Vashil probeerde hij een degelijke opening te realiseren, echter door het goede bowlen van Quick lukte dit helaas niet. Beide bleven helaas onder de 10 runs. Vervolgens aan Guus en Lennaert de taak om het herstel in te zetten. Dit leek te gaan lukken maar helaas vielen zij ook vrij snel ten prooi aan de bowlers van Quick waarbij Guus nog wel 13 runs aan het totaal wist toe te voegen. Ook Ashan moest een antwoord schuldig blijven waardoor er vrijwel uit het niets plots na 13 overs een zorgwekkende 34 voor 5 op het scoreboard stond. Gevoelsmatig een mooi moment voor water en voor Rutger het signaal om zijn legguards aan te doen en de blauwe suède schoenen van Noot. Rene Weitering, vorig jaar begonnen met cricket, wist knap enkele runs bij elkaar te slaan maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Aan Rutger en Dinesh vervolgens de taak geen wickets meer te verliezen en het totaal rustig bij elkaar te slaan. Dit lukte en in de 23e over werd het totaal van Quick gepasseerd.

Wederom een mooie overwinning als gevolg van een goede teamprestatie! Waar vrijwel iedereen direct aan het bier ging besloot de goed ingeburgerde Dinesh om zich naar goed oud-Hollands gebruik een kwartier af te rekken in de kleedkamer. Zichtbaar ontspannen sloot hij zich vervolgens bij de groep aan waarna er nog enige tijd gezellig verder werd geborreld. Al met al weer een geslaagde dag waarbij ik Carola hartelijk wil danken voor het scoren! De komende twee weken zijn de Zomi’s vrij daarna wacht VOC op ons.

Scorecard