Home » Verslagen » Jeugd U15 » Thriller voor U15 tijdens internationaal debuut
Jeugd U15 Verslagen

Thriller voor U15 tijdens internationaal debuut

Afgelopen donderdag speelde een gecombineerd U15-team een wedstrijd tegen Buxted Cricket Club uit Engeland. Het was een wedstrijd vol spanning en met een ongebruikelijk einde.

De Buxted Cricket Club plande een korte tour naar Nederland om wedstrijden te spelen tegen VOC, HCC en uiteindelijk VCC. Het was een geweldige gelegenheid voor onze U15-spelers om deel te nemen aan een echte internationale wedstrijd. Hun enthousiasme om te spelen was enorm. Donderdag 1 juni was het eindelijk zo ver. Dankzij Floris en Tom mochten we op ons hoofdveld spelen. Helaas was het weer een beetje koud en niet zo zonnig als de dagen ervoor, maar het veld was in ieder geval in goede staat. Om 16:30 begonnen we aan onze 25-over wedstrijd. Om meer spelers te laten batten werd besloten om te stoppen bij 30 runs. VCC won de toss en begon met batten. In een mum van tijd gingen onze eerste batsmen retired. Met solide batting werd het doel gezet op 176 met slechts 3 wickets verloren.

De Buxted Cricket Club had niet dezelfde kickstart als VCC, maar liet zien over dezelfde vaardigheden te beschikken. Langzaam maar zeker verhoogden ze hun aantal runs. Het was duidelijk dat het kantje boord zou worden. De laatste over moet de beslissing brengen. De spanning in de laatste over was enorm, wat resulteerde in een aantal wides. De laatste bal zou beslissen over winst en verlies. En toen begon de verwarring. Hoewel cricket overal ter wereld wordt gespeeld, verschillen de spelregels van land tot land. Het bleek dat we verschillende regels gebruikten over pensioen en wides in de laatste over. Na een lange discussie werd de wedstrijd hervat met niet 1 maar 2 ballen te gaan. Het aantal runs dat Buxted Cricket Club moest maken om te winnen was 6. Hoewel Buxted CC dichtbij kwam, was het net niet genoeg om te winnen.

Gelukkig stond er een heerlijk diner klaar in het clubhuis voor alle spelers en begeleidende ouders. Toen alle emoties waren bedaard, concludeerden we allemaal dat het een geweldig evenement was. En omdat Buxted CC uit is op revanche, zijn we uitgenodigd om volgend jaar naar Engeland te komen, dus wie weet . . .
Bedankt aan Buxted CC om het initiatief te nemen om naar Nederland te komen en tegen VCC te spelen. Speciale dank gaat uit naar Raheela Mahmood die een heerlijk diner heeft gemaakt voor meer dan 40 personen!!!