Home » Nieuws » Topjaar voor cricketer Saqib Butt
Nieuws Junioren

Topjaar voor cricketer Saqib Butt

Saqib Butt (links) ontvangt de prijzen uit handen van VCC-voorzitter Richard de Lange
Saqib Butt (links) ontvangt de prijzen uit handen van VCC-voorzitter Richard de Lange

Saqib Butt heeft een wel heel bijzondere prestatie geleverd. De 20-jarige cricketer maakte voor VCC de meeste runs (624), nam de meeste wickets (24 stuks) èn had de meeste vangen (negen stuks). Ook zijn slaggemiddelde ging met sprongen vooruit. Tot slot was hij verantwoordelijk voor de hoogste score als ‘opener’ (batsman nummer 1 of 2), namelijk 105 runs.

Foto’s: Saqib Butt (links) ontvangt de prijzen uit handen van VCC-voorzitter Richard de Lange

Deze goede prestaties leidden ertoe dat Saqib werd genomineerd voor een aantal prijzen. Bij de openingstrofee en de fieldingbeker was Saqib de onbetwiste winnaar. Deze prijzen mocht hij dan ook in ontvangst nemen uit handen van VCC-voorzitter Richard de Lange.

“Allereerst ben ik natuurlijk heel blij met deze prijzen”, zegt de student. “Ik speel pas competitief cricket sinds m’n veertiende, en hoewel ik wel cricketvolger was, speelde ik het zelf niet zo gek serieus.”

“Sinds twee jaar echter probeer ik wat meer m’n best te doen, iets wat samenvalt met het opzetten van VCC 4 vorig jaar. Binnen het nieuwe team was het nodig dat iemand zijn hand opstak om de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Tegelijkertijd was er geen aanvoerder voor het team en werd ik gekozen. Misschien dat al deze factoren hebben geleid tot het extra hard mijn best doen, met een duidelijk doel voor ogen. Ook harder trainen heeft duidelijk effect. De mensen die vorig jaar het meest trainden, hebben het beste gepresteerd.” 

“Tegen het eind van het seizoen werd duidelijk dat dit team veel meer kan presteren dan we hebben laten zien in ons eerste jaar. Vandaar dat we als team hebben besloten om nu al te beginnen met wintertraining voor het nieuwe cricketjaar. Om te laten zien dat dit team ook daadwerkelijk wil presteren willen we ook graag in dit teamverband blijven spelen, en zo hogerop komen.”

Tevens werden de jeugdprijzen uitgereikt. De Ton Philipsentrofee was voor Wouter Rutgers, die 102 runs maakte en slechts één keer uitging. De Vederprijs was voor Mario Singh, die hard trainde en sterk presteerde in de U15. De Pechvogelprijs (een prachtig kunstwerk van Yvonne Verbeek) was voor Koen Hoppener, die aan het begin van het seizoen zijn arm brak. Die prijs wil hij geen twee keer winnen…

De drie winnaars van de VCC-jeugdprijzen: Mario Singh, Wouter Rutgers en Koen Hoppener

Tags