Home » Laatste nieuws » Over trotse moeders en hartsvriendinnen: VCC Dames – VOC
Laatste nieuws Damescricket

Over trotse moeders en hartsvriendinnen: VCC Dames – VOC

Babette en Nikki vieren hun clubrecord
Babette en Nikki vieren hun clubrecord

Woensdagavond 8 juni, de meiden spelen de verplaatste wedstrijd tegen VOC uit. Het is een heerlijk avond met volop zon hoewel later op de avond een dikke trui geen overbodige luxe was ivm de koude wind. De laatste poulewedstrijd, bij winst zouden we gedeeld 2e worden, samen met Quick en Groen Geel. Onderling resultaat zou dan duidelijkheid moeten geven, maar aangezien we allemaal een keer van elkaar hebben gewonnen, telt de netto run rate. Quick staat dan bovenaan en wij tweede, Quick inhalen zou onmogelijk zijn, maar er moest natuurlijk wel gewonnen worden!

Door het gebrek aan bowlers van tegenstanders  die onze wickets nemen, hebben er nog niet heel veel meiden gebat dit seizoen. We verloren de toss, maar mochten toch eerst batten. Deze wedstrijd was de uitgelezen kans om anderen ook te laten batten. Voor de zekerheid werd de battingorder zo opgesteld dat er steeds één ervaren en één minder ervaren batsvrouw in zou staan.

Babette opende met Nikki, die dit seizoen niet verder was gekomen dan één keer batten en wel op de laatste bal van de laatste over aan het dode wicket. Kortom, precies 0 ballen. Na 10 overs stonden de twee hartsvriendinnen nog steeds op de mat en niet veel later scoorde Babette haar tweede 50 van dit T20 seizoen. Nikki ging ook lekker door en het plan van de coach om na 14 overs ‘iets’ te gaan doen werd aan de kant gezet toen bleek dat Nikki ook richting de 50 ging. Sterre gebruikte een drinkbreak  om Babette in te fluisteren dat Nikki er bijna 50 had en dat zij dus de strike moest krijgen. Hoewel Babette inmiddels aardig op weg was naar haar 100 gunde zij Nikki naar haar eerste 50. En wat hebben we (ik vooral) genoten van deze twee lieve vriendinnen die elkaar omhelsden op de mat toen het eenmaal zover was! Ik krijg er nog een beetje kippenvel van. Aangezien Babette de ballen als meloenen zag nadat ze haar 50 had gehaald, bleek zij aan het einde van de rit op 92 runs te staan. Jammer dat het geen T21 wedstrijd was dus! Het hele plan om meer mensen aan bat te laten komen was mislukt en zal naar zaterdag moeten verhuizen, maar wie misgunt deze meiden deze prestatie?

168 voor 0 na 20 dus, VOC aan bat. Hoewel er af en toe een duur overtje tussen zat, is VOC nooit in de buurt gekomen. Nu ik toch aan het opscheppen ben over m’n ene dochter kan die prachtige fieldingactie van Sanne ook nog wel even vermeld worden! Goed gedaan San, leuk hè cricket!? Wickets waren er voor Sterre (caught & bowled) en Esther (bowled) + een mooie run out .

Na 20 overs stonden er 68 runs te weinig op het VOC bord om te winnen.

Rest ons nu nog de finaledag aanstaande zaterdag op Groen Geel, waar wij onze eerste wedstrijd om 13.00 uur spelen tegen Hilkamp.

 Een trotse moeder