Home » Verslagen » Jeugd U10 » U10 verliezend finalist in NK
Laatste nieuws Nieuws Jeugd U10 Junioren

U10 verliezend finalist in NK

fotoNadat de U9 en de U12 al kampioen waren geworden in hun poule, was er nog een mijlpaal voor VCC. Op zes september trad de U10 in de landelijke finale aan tegen Sparta U10.
Sparta mocht beginnen en had een geweldige slagbeurt. Het ene na het andere viertje en zesje vloog VCC om de oren. Wat opviel was, dat de bloeiende vorm, die eigenlijke alle spelers van VCC voor de zomervakantie hadden, voor een deel weg was. Sommige spelers, die normaal uitstekend bowlen konden laten zien of de ballen al rennend zo uit de lucht plukten, waar volledig uit het ritme. Ook bij het batten was dit duidelijk zichtbaar. De zomervakantie had de winnende cadans behoorlijk verstoord, maar gelukkig gold dit niet voor alle spelers en kon VCC nog goed tegenwicht bieden. Het was daardoor desondanks een boeiende wedstrijd en werden er ook voor VCC nog mooie punten gescoord. Na het hele seizoen ongeslagen te zijn gebleven, verloor VCC met 141 tegen 63.
Uiteindelijk echter bleek de wedstrijd helemaal niet te gaan om het landskampioenschap van Nederland, maar om het kampioenschap van de Benelux. De U10 van Sparta bestond namelijk volledig uit kinderen uit Antwerpen. Dus in de wetenschap, dat een week eerder met het verslaan van ACC in de halve finale, VCC eigenlijk al landskampioen was van Nederland, wilde de heren en dame best genoegen nemen met een zilveren medaille in de strijd om de Benelux.
De U10 onder de bezielende leiding van coach Lennaert van Aalst sloot hiermee een fantastisch seizoen af met een leuk team, dat de komende jaren nog vele leuke wedstrijden kan gaan spelen en waar VCC de komende jaren nog veel plezier van gaat beleven.
Tags