Home » Junioren » U11-2 dendert door tegen VOC

U11-2 dendert door tegen VOC

Op zondag 21 mei was het kijken of de U11-2 zich zou weten te herstellen van het nipte doordeweekse verlies tegen HCC. Van de voetbaltrainers weten we natuurlijk dat het niet mee valt: drie wedstrijden in een week, dus alle supporters waren benieuwd hoe onze 9- en 10-jarigen dit zouden verstouwen.

Dat bleek reuze mee te vallen. De vriendjes en het vriendinnetje van de U11 gingen in paren vrolijk aan de slag en de duo’s Tom-Cedric, Carlijn-Alejo, Bo-Miraj en Farhaan-Eddie sloegen er na de gewonnen toss van captain Alejo lustig op los. Alle acht droegen netjes bij en geholpen door Mr. Extra (32 wides) eindigde VCC op 164, waar de zes uitjes dan nog van af gingen, zodat er voor de 1e innings 147 op de borden kwam.

De VOC spelers en speelster bewezen dat ze deze winter heel hard getraind hebben om beter te worden. Ze speelden voor de eerste keer met harde bal, maar sloegen zich daar figuurlijk dapper doorheen. Letterlijk was het nog iets lastiger, maar van het bat werden er toch een mooie 42 runs gescoord. Reken daarbij weer de plussen van de extra’s en de minnen van de uitjes en VOC eindigde op 56.

Ondanks dat het verschil nog wel groot was, was er in tegenstelling tot vorig jaar wel sprake van een wedstrijd en dat was vooral te danken aan de inzet van de spelers van VOC. Gesteund door de aanmoedigingen van coach Max O’Dowd en team manager en scoorster Elke hebben ze zich kranig geweerd.

De VCC-ers hadden hun les geleerd van woensdag en concentreerden zich op hun eigen spel en dan is het voor de tegenstander slecht kersen eten met deze jongelingen. Dank coach Tim voor het scoren, first-timer Victor voor het scoren en ervaren lunchmoeder Miranda voor wederom een fijne cricketochtend.

Scorecard VCC U11-2 – VOC 21 mei 2017

Over de schrijver

Richard de Lange