Home » Jeugd U11 » U11: Debuteren voor de camera… in Hilversum
Jeugd U11 Laatste nieuws Verslagen

U11: Debuteren voor de camera… in Hilversum

Op zondag 21 mei kon het seizoen voor VCC's U11 eindelijk beginnen. Waar de afgelopen seizoenen vooral gespeeld werd tegen clubs uit Zuid-Holland laat de KNCB de U11 van VCC dit seizoen kennismaken met het cricketleven in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Nu mocht ons team uit naar Hilversum.

Zes spelers durfden het aan, net genoeg om de wedstrijd te spelen. Vijf van hen (Aarav & Aarav, Agamya, en Ranvir & Mohini) zouden voor het eerst een competitiewedstrijd met de ‘harde bal’ spelen. De ervaring kwam van speler nr. 6, Aurelio, en coach Michael Levitt (ja, “de” Michael Levitt, speler van VCC1, die in die week al in één over Max O’Dowd en Teja Nidamanuru had gebowld en in een andere wedstrijd een century had gescoord). Hilversum was zo blij met onze komst dat de hele wedstrijd gelivestreamd werd .

VCC mocht eerst gaan fielden. Ranvir zou de eerste 10 overs gaan wicketkeepen en daarna Agamya. (Bij U11 speelt elk team 20 overs, wickets zijn bonuspunten voor het fieldende team). Hilversum leende ons twee fielders zodat we met 8 in het veld konden staan. Voor de debutanten bleek het accuraat bowlen nog een hele opgave. Er werden veel wides gebowld. De batters van Hilversum wisten af en toe een viertje te slaan, maar over het algemeen fieldden we redelijk.

Na 10 overs stonden er 79 runs op het bord. Nu Agamya stond te keepen, kon Ranvir ook bowlen. In zijn eerste over had hij succes. Zijn derde bal tikte een van de bails van het wicket (zie foto)!

Dat succes inspireerde Aurelio enkele overs later. Na een dotje bowlde hij zijn tegenstander, en op de vijfde bal van de over moest de leg stump van de andere batter eraan geloven. Runs werden er die over niet meer gescoord: een double wicket maiden dus voor Aurelio (die een grote vreugdesprong maakte na het tweede wicket, zie foto).

Een speciaal woord van dank gaat naar de leen-fielders van Hilversum. Soms doen leenspelers iets minder hun best (in het belang van hun ‘eigen’ team), maar die van Hilversum namen hun rol heel serieus. Zo maakte een van de leenspelers een mooie run out voor VCC door een direct hit vanaf 10 meter. En een andere leenspeler miste weliswaar een vangbal, maar pakte daarna de bal zo snel op dat hij alsnog een run out maakte door een direct hit. Dit was de beste reclame voor de spirit of cricket.

Nadat de 20 overs van Hilversum over waren, was hun score 149 runs voor het verlies van 5 wickets.

Onze batting werd geopend door de Aaravs (Phadke en Patil). De bowling van Hilversum was accurater dan die van VCC. Beide Aaravs wisten elk 2 viertjes te slaan. Runnen bleek toch wel zwaar met legguards aan en helm op, waardoor het aantal singles beperkt bleef. Aarav Phadke ging een keer bowled en een keer run-out.

Daarna was de beurt aan het battingpaar van Ranvir en Aurelio. Zij runden wat actiever en wisten zo vooral met singles de score op te voeren. Aurelio wist nog heel professioneel een beamer te scoopen. Helaas voor hem stuiterde de bal net voor de boundary, dus ‘slechts’ een viertje. Ook Hilversum wisselde zijn keeper halverwege. Deze jongen bleek echter ook heel aardig te kunnen bowlen. In zijn eerste over bowlde hij zowel Ranvir als Aurelio. Ranvir ging nog twee keer uit (hit wicket en run-out).

Onze dames Agamya en Mohini vormden VCC’s laatste battingpaar. Ze wisten de bal best wel regelmatig te raken, maar durfden nog niet altijd een run te lopen. Toch wisten ze een keer een tweetje te lopen en gingen ze niet bowled. (Maar wel twee keer run out.) Het was in ieder geval een heel leerzame ervaring (hopen de coaches).

Aan het eind van onze innings stonden er precies 111 runs op het bord. Daar mochten onze wicket-punten (15) nog bij, zodat onze eindscore 126 bedroeg. Dat betekende dat Hilversum had gewonnen, want hun score was (149+24=) 173 runs.

Na een lekkere lunch keerde ons team weer terug naar huis, een ervaring rijker. Op naar de volgende wedstrijd!

KNCB U11 HB Round 3  - Hilversum v VCC