Home » Junioren » U11 beleeft feestelijke laatste dag KNCB herfsttoernooi

U11 beleeft feestelijke laatste dag KNCB herfsttoernooi

Op deze mooie zondag in November mochten wij in de Piet Vink Hal in Ypenburg, de finaledag van het KNCB indoortoernooi spelen. En dat betekent eigenlijk de laatste wedstrijden in het nu al legendarische seizoen 2018.

Het team van Voorburg bestond vandaag uit Stefan, Arav, Ger, Alejo, Vinay, Jonathan, Shahmir en Miraj. Miraj die overigens maar net op tijd was , dit terwijl hij zo ongeveer recht tegenover die Hal van die beroemde wethouder van Den Haag woont. Gespeeld zou er deze dag gaan worden tegen Qui Vive en Quick met wellicht na goed resultaat nog een plaatsje in een van de finale’s.

Gewonnen werd er en hoe, mooie aktie’s van eigenlijk iedereen. Batten, bowlen en fielden, wat zijn onze jongens toch na drie zondagen weer veel beter geworden. Individueel, maar zeker ook als team. Wat echter niet vergeten mag worden dat er deze zondag ook prima werk werd verricht door Rob, vader van Stefan en Saeed, de vader van Shahmir , achter de scoretafel en in het scorebook.  Wat hebben deze ouders in bijzonder snel tempo ongelooflijk veel progressie geboekt.

Door al deze bijzondere resultaten bereikte wij de finale om de 3/4 plaats tegen het altijd lastig ACC met coach Jan Balk.  Dit ongelooflijk sluwe team uit Amsterdam is altijd een zeer moeilijke tegenstander, zeker indoor, maar ook omdat het onder de zeer professionele leiding staat van die oer cricketer Jan Balk. Wie herinnert zich niet het bowlen van Jan toen hij nog speelde voor het vlaggenschip van ACC of zijn batten, meestal wat later in de batting line-up of zijn fielden, meestal op fine leg? Wat de meeste mensen niet weten is dat Jan zijn beste tijd eigenlijk vooral aan de andere kant van wereld heeft plaats gevonden bij de Hurlingham Club in BA, Argentina. Jan was ook berucht, dat mag ik toch zeker zeggen, door zijn optredens in de 3de innings. Die hebben op mij in iedergeval de meeste indruk gemaakt. Zijn verhalen en anekdotes zijn legendarisch en waren soms zelf in bar 1890 in Amstelveen nog steeds niet helemaal afgerond. Nog beter waren zijn optredens in de kleedkamer van Hurlingham, dit alleen was al veel beter, omdat in deze kleedkamer gewoon een echte bar + barman aanwezig waren.

Goed de wedstrijd dan, de vader van Vinay nam deze wedstrijd de honneurs waar als scorer. En wat deze vader allemaal niet moest verwerken samen met de scorer van ACC was eigenlijk waanzinnig, ongelooflijk. Toen de storm voorbij was , de kruiddampen waren opgetrokken en de strijd was gestreden kwam onze Jan met de mededeling dat het gewoon een TIE was. Dat je gewoon een TIE speelt tegen ACC en dat terwijl het de laatste wedstrijd van 2018 is, dat verzin je toch niet, dat is toch gewoon waanzinning, ongelooflijk gaaf.

Dus uiteindelijk is Cricket gewoon weer de winnaar, zou Jan zeggen, maar die was al weer vertrokken, want die moest naar een feestje van een vriendje van zijn zoon Tibor. Dat verzin je allemaal toch niet.

-MN

Over de schrijver

Richard de Lange

2 reacties

Geef hier je reactie