Home » Flamingo's » U11 team blijft ongeslagen tijdens Flamingo toernooi

U11 team blijft ongeslagen tijdens Flamingo toernooi

Door de vele enthousiaste kinderen die in de U11 trainen, hadden we dit jaar de luxe maar liefst drie teams in te kunnen schrijven voor de Flamingo indoortoernooien. Eindigde twee weken geleden het eerste U11 toernooi al in een VCC 1 – VCC 2 finale, ook zondag 26 maart was er geen kruid gewassen tegen de blauw-rode brigade. Met drie overwinningen keerden de jongens en dame huiswaarts.

Het was prachtig weer deze vroege zondagmorgen (uurtje korter geslapen i.v.m. zomertijd). In sporthal Piet Vink zouden we daar verder weinig van merken, maar dat deerde Bo, Carlijn, Vaihbav, Tom, Cedric, Alejo en Miraj niet, zoals weinig hen deert als ze mogen cricketen.

Trainers De Leede, Hoppener, De Lange en Paulson hebben goed werk gedaan deze winter. Dat bleek direct in de eerste wedstrijd tegen Quick. Het runnen, batten en bowlen was goed verzorgd en behoudens een enkele drop of te harde ingooi ging er heel veel goed. VCC batte eerst en de teller stopte na 8 overs bij 111 runs (Tom 14, Cedric 60*, Alejo 37). Foutje scorers, bij 25 horen spelers eigenlijk retired te gaan. Quick kon daar niet tegen op, na 67 runs voor het verlies van 6 wickets (3 bonuspunten per wicket voor de tegenpartij) hield het op. Eindstand VCC 129 – Quick 73.

Wedstrijd twee met een reverse batting order tegen VOC leverde eenzelfde beeld op. VOC bereikte een mooie score van 73 (10 wickets) en hadden goede hoop dat ze dat zouden kunnen verdedigen. De Rotterdammers moesten echter al snel inzien dat dat niet het geval ging zijn. Alejo, Bo, Carlijn  en Miraj tekenden allemaal rond de 25 punten aan voor het verlies van slechts drie wickets, zodat we van het bat 102 scoorden. Eindstand VCC 132 – VOC 82.

De derde poulewedstrijd was tegen VRA, dat ook had gewonnen tegen Quick en VOC. Hoewel VRA erin slaagde om zes wickets te nemen, was dat toch ruimschoots onvoldoende om tegenstand te bieden. Tom en Vaihbav waren de topscorers dit keer en we tikten net de 100 aan. VRA verloor teveel wickets (8, Carlijn, Bo en Cedric alledrie twee wickets) en wisten aan bat niet echt los te komen: na 56 runs was de laatste poulewedstrijd klaar. Eindstand VCC 124 – VRA 74.

Drie wedstrijden met een marge van 50 runs gewonnen, dat beloofde veel voor de finale, die wederom tegen VRA zou zijn. Echter, gezien de tijd en het gebrek aan spanning geloofde VRA het verder wel en werd VCC tot winnaar uitgeroepen. Was dat belangrijk? Welnee, het mooiste was het plezier dat de jonkies (de meesten mogen nog in de U9 spelen) hebben gehad. Bovenstaande foto illustreert dat het mooist. Volkomen at ease en genietend van het spel.

Nog een highlight: het umpiren van Kartik. Meteen bereid de handschoen op te nemen, het tekent de sfeer rondom de U11 teams. Het wordt een mooi seizoen.

Over de schrijver

Richard de Lange