Home » Junioren » U11B 4 juli Punjab uit, nat, nat, wind, wind, maar toch gespeeld.

U11B 4 juli Punjab uit, nat, nat, wind, wind, maar toch gespeeld.

Na heel lang hebben moeten wachten konden we dan eindelijk de eerste competitie spelen. Doordat er veel spelers uit de U9 zijn doorgeschoven en het aandurfde om met een harde bal bij de U11 te trainen en dat ook de afgelopen weken goed ging, konden we 2 teams maken. Team B bestond vandaag uit de jongere U9 spelers, Tavish, Pragnay, Lucas, Samanth, Daan werden aangevuld door 2 nieuwelingen Jonathan en Mees en met Thijs als al een U11 speler.

Het weer zat niet mee, want het bleef maar regenen. In het clubhuis werd wat opgewarmd met tafelvoetbal en voorzichtig met wat vangen oefenen. Twijfel gaan we wel of niet spelen. We besloten om het toch te proberen want de kinderen hadden er zin in. VCC begon met fielden en dat was helaas beetje pech voor ons. Regen, wind en sommige hadden toch soms wat koud, maar iedereen deed zijn best. Maar daardoor was bowlen erg lastig, ballen gleden uit de hand en dat leverde helaas wat extra wides op. Het was voor iedereen toch even wennen, wat moet ik doen, dek het wicket, rustig ingooien etc. Wat leuk was om te zien, op het moment er een wicket viel, iedereen bij elkaar kwam om dit te vieren en ook iedereen erg blij was. Totaal hadden we 9 wickets genomen.
Door de vele wides liep helaas de score op en maakte Punjab een hoog totaal.

Aan bat mocht Thijs en Samanth beginnen. Punjab begon met twee sterke bowlers die weinig wides gooide en was het lastig om te scoren. Met paar mooie hits en goed runnen tussen de wickets eindigde ze ieder met 6 runs. Lucas en Daan namen het over. Lucas had er zin in en stond lekker met zijn bat te zwaaien en met in ieder geval een hele mooie 4 tot gevolg. Daan staat gedegen en mist nog wat kracht om de bal goed te slaan, maar dat komt vanzelf. Lucas 8 en Daan 2 runs. Tavish en Pragnay waren koppel 3. Ook zij hadden er zin in, runs maken, veel runnen wat soms tot problemen en dus run outs tot gevolg was. Nu staan de wickets op 17 meter, maar Tavish dacht dat de crease nog eerder was, blind ergens op de mat tikken en roepen voor een tweede run. Ik maar herhalen, Tavish je moet achter de crease aantikken,  hij keek mij lachend aan en de volgende run tikte hij weer ver voor de crease aan. Dus voor Tavish hebben we een verbeterpunt 😊. Tavish 7 runs en Pragnay met een hele mooie score van 11. De nieuwelingen Mees en Jonathan eindigde deze inning. Aan de dode wickets stond ik naast een van de twee en liep ik iedere bal mee om op te lopen en ze dit uit te leggen. Met goed lopen en toch wat runs was dit hoop ik voor hun geslaagde eerste wedstrijd voor hun. Mees 5 en Jonathan 2 runs.
Punjab bowlde sterker en was aan bat ook wat sterker. Maar toch fijn om ondanks het slechte weer een wedstrijd te konden spelen. Nu weer goed trainen en hopen op beter weer en op naar de volgende wedstrijd.

 

Over de schrijver

Richard de Lange