Home » Algemeen » U13 behaalt finaleronde Flamingo indoortoernooi
Algemeen Jeugd U13 Junioren Flamingo's

U13 behaalt finaleronde Flamingo indoortoernooi

Zondagmorgen 8 april speelde de U13 de laatste twee wedstrijden in de poulefase van het Flamingotoernooi. De twee resterende tegenstanders heetten Kmapong (eerder dik verloren) en HCC (eerder dik gewonnen). We gingen de wedstrijden in in de wetenschap dat HSB gelijk met ons stond met ook nog twee wedstrijden te gaan, waaronder ook tegen het sterke Kampong.

De opening tegen Kampong was veelbelovend. Cedric en Tom gingen voortvarend van start en rijgden de tweeen en drieen aan elkaar, tot Cedric op 13 gevangen ging. Tom batte rustig door en ging retired op 26.  De rest sprokkelde nog mooi wat punten bij elkaar en zo maakten we in 8 overs uiteindelijk 80 runs. Net iets teveel uitgegaan eigenlijk: 5 wickets verloren.

De chase van Kampong (met invallers Aldino en Carlijn omdat Kampong maar met vier was komen opdagen, super dat we dat zo oplosten!) kwam langzaam op gang, maar uiteindelijk versnelden met name batsman 3. Het werd een steeds spannender en helaas verloren we af en toe het hoofd eventjes en smeten ouderwets lang het wicket heen, de tegenstander uitnodigend om nog een aantal runs te lopen. Leerpuntje voor een volgende keer. Uiteindelijk scoorde Kampong minder runs van het bat, maar doordat zij slechts twee keer uitgingen, wonnen ze toch de wedstrijd met 90-86.

De tweede wedstrijd tegen HCC kon iedereen gewoon weer onder de VCC vlag meedoen. Het werd net als de vorige keer niet echt een wedstrijd, daarvoor waren we te sterk. HCC deed erg zijn best, maar had ook nog wat minder ervaren spelers in de gelederen. Farhan liet fantastich runnen zien en werd daarbij goed gesteund door Alejo. Sarang liet zien dat hij deze winter veel geleerd heeft bij Tim in alertheid en fanatisme, al ging hij twee keer wat ongelukkig uit. Onze hockeyer Bo heeft niet altijd tijd om te trainen, maar pikte al weer snel aan op een mooi niveau. Marike Dickmann van de KNCB zag dat het goed was en liet en noteerde een eindstand van 121-73 in het voordeel van VCC in haar boeken.

Na de wedstrijd bleek HBS twee keer te hebben verloren, waardoor we volgende week de U13 kruisfinale gaan spelen in Haarlem (en wie weet wel de finale!). Komt dat zien!

 

Over de schrijver

Richard de Lange

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Geweldig verslag!!Veel speel plezier!!De opa’s en Oma’s blijven zo ook op de hoogte!