Home » Verslagen » Jeugd U13 » U13 maiden-over a-go vs. Quick
Jeugd U13 Laatste nieuws Jeugd U13

U13 maiden-over a-go vs. Quick

Afgelopen zondag speelde het U13 team een succesvolle wedstrijd thuis tegen Quick. "Wide" was de beste batsman voor VCC, maar zelfs zonder deze wides had VCC de overhand in deze wedstrijd door zeer sterk bowlen en niet minder dan vijf maiden overs.

We hadden veel beschikbare spelers en helaas was Quick niet bereid om twee VCC-spelers aan hun team toe te voegen. Dus werd een selectie van de spelers gemaakt en voor de niet-spelende leden werd een training door Tim georganiseerd, zodat iedereen de kans kreeg zijn spel te ontwikkelen.

De spelers waren Tavish, Aadriyan, Aryan, Pragnay, Pranav, Rueben, Branko, Samanth, Rishabh en Jayden.

En aanwezig om het team te coachen was de nieuwe ster voor de VCC Dames, rechtstreeks uit Nieuw-Zeeland: Sarah Asmussen. Samen met VCC Topklasse speler Ryan Klein, die maar liefst 5 wickets bowlde in de wedstrijd tegen VRA de dag ervoor (en hetzelfde huzarenstukje een dag later herhaalde tegen VOC (!)). Onder begeleiding van Emiel konden we ons geen sterkere coachingploeg wensen! En de warming-up zag er meteen professioneler uit dan ooit met wat werpoefeningen en dribbels.

Het begin van de wedstrijd was een beetje onzeker, want in de eerste tien overs werden slechts 6 runs gemaakt vanaf het bat en alle drie de wickets vielen. Toch stond er een score van 62 op het scorebord, vanwege de wides die werden gebowld. Dat zou de hele wedstrijd zo blijven, bijna een derde van alle ballen (47) werd breed gebowld. Het team had moeite om runs te maken uit deze ballen, hoewel Pragnay 16 ballen onder ogen kreeg en erin slaagde 24 runs te maken (waarvan 14 in de laatste over!). Jayden maakte de meeste runs door vier keer een vier te slaan. Na 25 overs verloren we 3 wickets, maakten we 73 echte runs en voegden we 108 bonusruns toe, wat resulteerde in een 181/3.

In de tweede innings toonde VCC meteen hun intentie: zowel Aryan als Aadriyan bowlden een maiden over (over 2 en 3), beiden zouden daar later in de wedstrijd nog één aan toevoegen. Ook sterk bowlen van Pranav en Pragnay, die hun maiden overs hadden. Pranav zag slechts 2 runs tegen hem in 4 overs en nam één wicket(!) Daarna had Rishabh een paar hele mooie momenten. Hij moet geïnspireerd zijn geweest doordat Ryan er was, maar feit is dat hij in totaal vier wickets bowlde! De allerlaatste bal van de innings, Jayden nam het laatste wicket door de stumps te raken voor een run-out.

Al met al erg sterk bowlen. Quick kwam tot 34 runs van het bat en kon “slechts” 30 runs toevoegen voor de wides en nog eens 6 voor no balls en byes, in totaal 70 runs voor 6 wickets. Een duidelijke overwinning van VCC en dat kon gevierd worden met een lekkere lunch gemaakt door Lucas’ vader Julian, ook al kon Lucas vandaag niet spelen. Zeer gewaardeerd!

De volgende is het 3e HCC U13 team dat we komende zondag op hun terrein zullen ontmoeten.

De volgende wedstrijden hebben we het geluk dat Sarah het team coacht. Ryan Klein vertrekt binnenkort naar Zuid-Afrika en Zimbabwe voor het WK-kwalificatietoernooi.