Home » Junioren » U13 opent cricketseizoen op Paasmaandag!
Junioren

U13 opent cricketseizoen op Paasmaandag!

Maandag 5 april, tweede paasdag, speelden we met onze U13 tegen die van R&W. Het zou eigenlijk een 8-a-side toernooitje zijn met ook Salland er bij, maar die bleken helaas geen u13 te hebben. R&W bleek met 10 spelers te zijn, zij dachten dat het 11-a-side zou zijn, gelukkig waren wij met 9 spelers en hebben we gewoon 9 tegen 10 gespeeld. Het weer was prima, zeker voor de tijd van het jaar, het was droog en alleen de wind was fris als je stil stond, een goede reden voor de spelers om actief te zijn in het veld. De pitch was geïmproviseerd en met de hand maaimachine kort gemaaid. De bounce liet wat te wensen over en aangezien we de zware roller niet ter beschikking hadden, besloten we om met een oranje wind ball te spelen.

Ons team bestond uit:
Jesse McDuling, Jai Singh, Julien Postma, Jake van de Let, Leon Schuijtvlot, Danny Singh, James Finnimore, Koen Hoppenenr en Mario Singh.

We hebben twee wedstrijden gespeeld van 12 overs, met het EBAB systeem, waarbij wides voor 2 runs tellen en niet worden over gebowld behalve in de laatste over en batsman bij 25 runs retired en mogen eventueel na all out terug komen. Helaas heb ik geen score formulier en kan dus niet de juiste individuele cijfers geven, wel een paar hoogte punten.
De eerste wedstrijd begon R&W met batten en onze bowlers moesten duidelijk wennen aan de wind en de andere bal. Er werd behoorlijke swing gebowld, helaas was de controle daar over niet optimaal en werden er veel wides gebowld. Het bleek lastig te zijn om twee runs te lopen, het was meestal of 1 run, of een 4, er is geen een 6 geslagen, wat met zo’n vrij lichte bal ook moeilijk is. Hun openers batten goed, al was het weinig spectaculair en scoorden ze de meeste punten door de wides. Uiteindelijk hadden zij 82 runs.
Wij begonnen redelijk goed en vooral Jake batte heel verstandig, hij ging uiteindelijk met 25 runs retired. Jai, Mario en Danny sloegen nog wel een aantal 4 tjes, maar het grote verschil was dat R&W veel minder wides bowlde en natuurlijk een extra fielder had. Uiteindelijk kwamen wij tot 70 runs.

Tussen de wedstrijden hadden we een uitstekend verzorgde lunch en kon de tactiek nog even besproken worden. Vol nieuwe energie werd er aan de tweede wedstrijd begonnen.
Dit keer begonnen wij met batten en wel met de mensen die de eerste wedstrijd niet of nauwelijks gebat hadden. R&W bowlde weer behoorlijk goed en echt makkelijk wegslaan viel tegen, waarbij het timen van de bal bemoeilijkt werd doordat die op het gras soms wat vertraagde bij het stuiten. Er waren weinig echte hoogte punten, wel een paar opvallende dingen. Leon had de pech zijn eigen wicket te raken na een slag naar fine leg en Jesse kreeg als eerste bal een rare stuit waardoor hij gelijk gevangen werd. Verder werd er wel agressief gebat, maar gingen we veel te snel uit, waardoor we uiteindelijk ruim 1 over niet hebben benut. Wij kwamen tot 52 runs.
Ons bowlen was dit keer een heel stuk beter en er werden veel minder wides gebowld. Het hoogte punt was ongetwijfeld de hattrick die Jake bowlde met drie mooie vangen. De eerste van James op mid off, waarbij Jake de bal nog raakte in zijn poging hem zelf te vangen, de tweede was een mooie vang van Julien waarbij de bal over zijn hoofd heen ging en hij hem nog net met 1 hand wist te pakken en de derde was een mooie running catch van Mario. Bijna bowlde Jake ook nog een vierde man uit, maar miste het wicket op een haar na. We kregen R&W zo wel goed onder druk en met nog een paar vangen kwam het uiteindelijk op de laatste over en het laatste paar aan, waarbij zij 3 runs moesten scoren om te winnen. Dat lukte ze op de vierde bal van de over, waarbij een run out kans gemist werd. Als we die ene over ook nog hadden gebat, dan hadden we waarschijnlijk gewonnen.

Al met al een hele leuke middag en een heel nuttige ervaring. De belangrijkste les was wel dat het slim batten en het lopen van eentjes niet vergeten mag worden. Waar trainen we die forward drive nou elke zondag voor?