Home » U13 opent in Leiden het seizoen 2018 met een overwinning

U13 opent in Leiden het seizoen 2018 met een overwinning

Foto (Amer Khawaja): Cedric en Farhaan op weg naar de eerste bal van het seizoen

 

Zondagochtend in mei betekent tijd voor cricket. Iedereen stond al aantal weken te trappelen om na de wintertrainingen en de leuke Flamingo toernooien aan het echte werk te beginnen. Het grootste deel van het team speelde vorig jaar nog in U11 en was toe aan uitdaging op een niveau hoger. Matthew was de enige met U13 ervaring en Aldino is ons dit seizoen komen versterken.
Ajax was deze ochtend de opponent en we werden allerhartelijkst ontvangen. Met het tweekoppige muntje van Tim wonnen we de toss en captain Cedric koos ervoor te gaan batten. Samen met Farhaan ging hij voortvarend van start en met name Farhaan schoot uit de startblokken. Iets te overmoedig geworden door het gemak waarmee hij de bowlers bespeelde ging hij op 7 runs uit met een mooie vang. De beurt was aan Tom en de heren bouwden gestaag aan een mooi partnership van 32. Kort na elkaar gingen ze uit op 14 (Cedric) en 18 (Tom). Wat dat betreft zaten we nog goed in het parencricket want ook de volgende batsmen, Sarang en Alejo gingen kort na elkaar naar de kant maar niet nadat ze samen een prachtige partnership van 45 op de borden hadden gezet. Aanvallend batten leverden een aantal mooie viertjes op en ieder 16 runs op. Volgende duo was Carlijn en Matthew. Met name runnend onderscheidden zij zich. Elk fieldfoutje werd afgestraft. Met 7 (Carlijn) en 6 (Matthew) eindigden we de eerste innings van het seizoen op een keurige 125.
Dat moest kunnen, was de mening langs de kant maar Dutch Lion Patrick dacht daar anders over en opende agressief met 3 viertjes in de eerste 2 overs. Alejo zag het gevaar en bowlde hem prachtig uit voordat het echt gevaarlijk kon worden. Dat haalde de angel uit de aanval van Ajax en hoewel ze daarna nog een aantal mooie hits lieten zien, had het VCC veld alles onder controle. Het aantal wides kan nog omlaag maar het is prettig dat er nog wat te wensen over is. Vermeldenswaardig waren verder:
– de prachtige caught and bowled van Aldino
– de twee uitjes op rij op het bowlen van Tom
– de mooie Maiden van spinner Farhaan
– het alerte keepen van Cedric
– het nette bowlen van Matthew en Sarang
– het scherpe fielden van Carlijn en Danial.
Na 18 overs en 86 runs was het Oegstgeester kruit verschoten en werden de overige 7 overs als oefenwedstrijd afgespeeld.
Tijd voor de lunch die werd geserveerd in het prachtige nieuwe clubhuis. Ajax, dank voor alle goede zorgen. Het moge duidelijk zijn, het belooft weer een mooi seizoen te worden.
-VK

Over de schrijver

Richard de Lange