Home » Junioren » U13 overtuigt bij officiële seizoensopening
Jeugd U13 Junioren Verslagen

U13 overtuigt bij officiële seizoensopening

Op Moederdag startte het officiële cricketseizoen voor de U13 met een derby tegen HBS. Waar het in Den Haag naar verluid strak blauw was, had Westvliet last van wat Muntaz Wetter (buitjes ter grootte van drie cricketvelden). Gelukkig waren ze deze keer van tijdelijke aard en waren het enkel de scorers die hieronder (en onder de tafel) gebukt gingen. Over de scorers gesproken, we hadden een novum in de immer vooruitstrevende cricketsport, een scoringsapp. Waar de scorer van HBS driftig alle vakjes van het boek aan het vullen was, tikte Richard in alle rust de score op zijn telefoon en voordat de tafel gedekt was, hadden we al een 29 pagina tellende scorekaart in de app.
Allemaal randzaken, we kwamen voor het cricket. Waar we vorig jaar na de gewonnen toss, het bat verkozen, startten we vandaag in het veld. Dat bleek een prima keuze want binnen 3 overs en voor 12 runs zaten de openers van HBS weer in hun stoeltje. Mooie vang van Shirsak op bowlen van Tom en bal vanuit het boekje zo op de palen van Alejo. Gelukkig voor HBS bleven de volgende bats(wo)men langer staan en sloegen aantal mooie runs (waaronder 4 boundaries). Echt hard ging het echter geen moment omdat het bowlen zeer verzorgd was. De wickets vielen ondertussen met enige regelmaat. Carlijn, Alejo en Tom tekende elk voor 2 wickets, Farhaan bowlde buitengewoon zuinig met 3 runs in 2 overs waaronder een maiden. Ook Miraj, Francois, Steven en Shirsak bowlden prima overs terwijl Cedric als altijd zeer betrouwbaar keepte. Kortom een zeer krachtig en evenwichtig team waarin iedereen een meer dan nuttige bijdrage leverde. HBS weerde zich kranig maar moest zich na 78 en 23 van de 25 overs dan ook overgeven.
Tijd om te batten. Aldino en Steven openden en gingen voortvarend van start met enkele mooie hits op hun sterke bowlers. Na 2 overs ging het weer regenen. Deze keer niet alleen druppels maar ook wickets. Steven, Aldino en Miraj gingen er met een hattrick van twee opvolgende bowlers af. Op dat moment meende HBS bloed te ruiken maar ook dat bleek regenwater te zijn. Carlijn en Farhaan brachten de rust terug met een mooi partnership van 40. Farhaan batte zeer agressief met een aantal mooie viertjes en 28 runs in 20 ballen. Zijn laatste long-shot werd echter prachtig aan de boundary gepakt door HBS waardoor hij onder applaus naar de kant mocht. Francois en Carlijn mochten met nog 29 runs en 16 overs te gaan de klus gaan klaren. Carlijn was inmiddels warm en sloeg met aantal fraaie hits het leeuwendeel van deze runs bij om op een mooi totaal van 23 te eindigen. Samen met de 5 van Francois was de buit na 11 overs binnen. Gelukkig werd besloten de wedstrijd uit te batten zodat we iedereen nog even aan het werk konden zien. Shirsak en Tom lieten een aantal technische hoogstandjes zien. Alejo zocht nadrukkelijk het zesje maar moest genoegen nemen met paar mooie viertjes en Cedric en Tom sloten af met een workshop runnen voor liefhebbers. Op hun dappere poging er een drietje uit te persen, sneuvelde Cedric wat het einde van de wedstrijd betekende.
Al met al een overtuigend optreden van U13 met nuttige bijdragen van eenieder. Genoeg om naar uit te kijken de komende weken.