U13 pakt de volle buit in Schiedam

Op de dag dat Nederland in de ban is van prins carnaval en lampionnen, toog er een groep enthousiaste kinderen van 13 en jonger naar Schiedam om daar een middagje de edele cricketsport te spelen. Excelsior, Ajax en VOC waren de andere ploegen en we trapten af tegen eerstgenoemde. Tossen is winnen en dus gingen we batten. Danial en Alejo startten voortvarend en gingen pas in het zicht van de retired-haven uit (23 en 24). Ahan en Vashu deden daar 9 resp 4 runs bij en met wat assistentie van Mr Extra stonden er 79 runs voor vier uitjes op de borden. Excelsior batte niet onverdienstelijk ondanks ons degelijke bowlen en belandde uiteindelijk op 64 runs ten koste van drie wickets. Eindstand 88-76

Op naar wedstrijd 2 tegen Ajax. We begonnen dus met batten waar ditmaal Shirsak zich liet gelden met de enige retired van de dag. Nuttige runs waren er verder van Vashu, Aadvik, Ahan en Alejo. Met name het aantal byes (stuk of 20) sprong in het oog. Eindtotaal 85 runs tegen drie wickets. Dit totaal bleek te hoog gegrepen voor Ajax zeker ook toen hun top-batsman bowled ging op een fraaie bal van Carlijn. Daarna regende het wickets (Alejo 2, Vashu en Aadvik). Eindscore 109-80, overwinning nummer 2 in de tas.

Volgende opponent was VOC. We startten wederom met Alejo en Danial en weer trokken de heren de gashendel open en stonden er vijf overs 24 en 20 runs op hun teller alvorens ze mochten inrukken. Carlijn en Shirsak deden met 10 resp 13 ook een mooie duit in het zakje. We sloten af op wederom 85 runs tegen deze keer 5 wickets. Het bowlen was goed met als absoluut hoogtepunt de 5 wickets van Shirsak in twee overs. Het fielden was bij tijd en wijle wat wild waardoor VOC nog de nodige runs kon snoepen. Eindstand 106-84.

Potje 4 was wederom Excelsior waarbij duidelijk was dat de Schiedammers niet van zins waren zich naar de slachtbank te laten leiden. Ahan ging bowled op bal 1 en op de 14e bal ging de vierde batsman alweer naar de kant. Vashu en Shirsak vonden wel het juiste ritme en maakten nog een mooie 24 en 12. Aan het slot brachten Ahan (7) en Aadvik (12) nog de broodnodige runs op het bord. Met meer dan 30 punten in de laatste twee overs kwam er nog een aardige 78 op het bord maar 7 wickets waren wel erg veel. Excelsior startte rustig aan bat en lieten zich de byes en wides in het begin goed smaken. Toen Carlijn en Alejo de openingbatsmen inrekenden met fraaie ballen op het wicket, werd men in Schiedam toch wat nerveus.Gelukkig voor hen hield nummer 3 lang stand en werd pas in de zesde over ingerekend door Danial. Vashu mocht de klus klaren. Wat hij niet wist maar de scorers wel, was dat 1 run op de laatste bal voldoende was voor winst voor Excelsior. Daar is maar een Voorburgs antwoord op mogelijk, u raadt het al, hij nam het wicket waardoor we met 96-93 ook dit potje in winst omzetten.

Al met al weer een mooi middagje cricket waarbij eenieder een mooie bijdrage aan het goede resultaat heeft kunnen leveren.

Dank aan Ali voor het coachen en aan Victor voor het scoren en het verslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *