Home » Laatste nieuws » U13 vs HCC3: Spanning tot de een-na-laatste bal (?)
Laatste nieuws Jeugd U13 Verslagen

U13 vs HCC3: Spanning tot de een-na-laatste bal (?)

De 5e match van dit jaar was een uitwedstrijd tegen HCC, waar het team kon spelen op het grote veld op De Diepput. Beide partijen waren zeer aan elkaar gewaagd en dat had een spannende match tot gevolg. De laatste over bracht de uitkomst op de een-na-laatste bal...of toch niet?

De teamsamenstelling was iets anders dan voorgaande matches, omdat Pragnay, Pranav en Aryan op snuffelstage waren bij het onderbezette U15 team. Dan hadden wij nog altijd twee spelers meer dan HCC, maar dat werd opgelost door HCC een naam te laten trekken uit een oranje (cricket) zonnehoed. De “gelukkige” was Branko, die zijn lot gelukkig sportief opvatte en ook door de HCC spelers met belangstelling werd verwelkomd (en tevergeefs werd ondervraagd over VCC’s plan van aanpak). Door deze hat-trick 😉 kregen alle VCC spelers de kans om te spelen en bestond het team uit Rishabh, Aadriyan, Hridaan, Lucas, Reuben, Enrique, Zain, Samanth en Jayden.

De toss werd gewonnen door HCC, die verrassend kozen om te starten met batten. Dat leek namelijk een nadeel vanwege het nog vochtige gras en ook de stand van de zon op dat moment.

Na een warming-up onder leiding van coach Sarah, startten Aadriyan en Jayden hun bowling spells met prima overs met een run rate van 3,5. Samanth en Enrique namen het over en de derde bal van Enrique was het raak: eerste wicket bowled! Daarmee werd er echter een heel sterk partnership gevormd door HCC’s Felix en Jimmy. Zij voerden de run rate op tot exact 7 runs per over en dat duurde veertien (en een halve) overs lang (102 runs, incl. extra’s). De twintigste over bracht de kentering. Samanth liet geen kans onbenut en maakte een prachtige caught and bowled op 20.1. De nieuwe batsman kon slechts één run maken en ging bowled op 20.5! (deze ballen staan in een onjuiste volgorde in het matchcenter, maar het resultaat klopt wel degelijk).

Samanth en Enrique waren nog steeds hongerig en zorgden voor het vierde wicket in de 24e over, door een caught behind van Enrique op een bal van Samanth. Na 25 overs was de stand 153/4, waarvan 66 runs door extra’s. Alle spelers leverden hun bijdrage hieraan en het moet vermeld worden dat Rishabh vier overs lang vrij economisch heeft gebowled. Ook Hridaan en Zayn bowlden niet onverdienstelijk.

In de tweede innings kon VCC gestaag werken aan het uitbouwen van de score. Na 10 overs liepen we met 58 runs, 8 runs voor op HCC, met beide een wicket verloren. Na drie verloren wickets in overs 11, 13 en 15, liepen we even wat achter, maar vanaf de 19e over begonnen we weer langzaam uit te lopen. Vaste waarde in al die overs (vanaf 3e over) was Enrique, die samen met Lucas en later met Samanth succesvolle partnerships creëerde. In over 22, bij een stand van 138/4 moest hij echter plaats maken voor Hridaan.

De score liep op, maar ook de spanning begon op te lopen. Zou VCC het target gaan halen? Op een stand van 152/6 ging VCC de laatste over in. Een wide en een single zorgden voor de winst op 24.2, maar door een telfout die niet aan het licht kwam na een heuse scorers-wissel van HCC, werd er nog een vierde en zelfs een vijfde bal gespeeld die Hridaan omzette in 4 runs om in stijl en ontegenzeggelijk de winst te claimen met 154/6 (of 159/6 met de laatste ballen meegenomen). 89 runs werden veroorzaakt door extra’s, dus 1/3e meer dan VCC. Topscorer was Lucas met 29 runs uit 37 ballen, wat hem ook de hoogste run rate gaf. Helaas was de enige die niet aan batten toe kwam Reuben (en Branko in HCC’s innings), de volgende match kan hij wellicht wat hoger in de batting order komen.

Afsluitend werd er gezamenlijk geluncht in HCC’s clubhuis en kon het team voldaan de zondagmiddag in, dromend van de volgende winst (?)

Link naar het matchcenter: matchcentre.kncb.nl/match/134453-6588769/scorecard?period=1891243