Home » Junioren » U13A laat zich bijna verrassen door Punjab
Jeugd U13 Junioren Verslagen

U13A laat zich bijna verrassen door Punjab

Op de zonnige zondagochtend de 16e juni was het drukker dan normaal op VCC. Maar liefst 5 jeugdelftallen speelden thuis. Wat een energie, iedereen was druk, de een met zichzelf en de ander met het in orde maken van de velden, stoeltje hier een wicket daar…

Hulde aan de aanwezige vaders die zelfs op vaderdag op de been waren om hun kroost aan te moedigen, zelfs opa en oma De Lange waren er ruim op tijd voor de wedstrijd (aardig een stukje gereden).
De jongens en meid van VCC U13 waren dan ook gretig om te beginnen, werd af en toe naar Tim geroepen die druk was met zijn merchandise.

1e Inning:

Even na negenen werd getosst door captain Cedric en helaas verloren. Punjab koos om eerst te batten.
Tom was de openingsbowler en bowlde strak. Alejo kwam als 2e bowler en had op de 2e bal een wicket , Affaan van Punjab kon vertrekken, bowled. Een mooi begin van de wedstrijd en het gaf VCC vertrouwen. Ook Francois bowlde erna super netjes, in totaal 3 overs , helaas dit keer geen wicket.

Ondertussen was, onder toeziend oog van coach Tim, de fielding strak geregeld. Alejo bowlde vervolgens en door een bliksemsnelle reactie en stump van captain Cedric was weer een wicket binnen. Ook Steven viel in de prijzen met 2 wickets, 1 bowled en 1 een fantastische catch van Farhaan. Carlijn had pech met bowlen maar heeft met batten ruimschoots ingehaald en Farhaan bowlde zoals we van hem gewend zijn zeer zuinig en bowlde eentje uit.
Faraaz van Punjab die als derde batsman kwam en stond nog steeds, werd door Tom op een magnifieke manier run out gemaakt, wat een treffer op het wicket!!
Miraj bowlde nog eentje uit en had 1 maiden over.
Met 22.4 overs was Punjab uit. Een target van 101 runs voor VCC, dat kunnen we wel aan dacht VCC.

2e Inning:

Cedric en Alejo hadden wel zin in en begonnen met veel energie, op de eerste bal 2 runs. Op tweede bal ging Cedric uit wat een pech; bowled door Hamza. Alejo ook bowled door Ata.
Dit is niet de bedoeling!! Op het bord stonden een paar runs en VCC had al 2 batsmen verloren. Nu was de hoop gericht op Francois en Steven. Zeer ongelukkig moest ook Francois bolwed het veld verlaten.
Wat een goede bolwer van Punjab die Hamza en wat een pech voor VCC.
Steven was goed bezig en werd versterkt door Tom, dat komt goed dacht VCC. Maar niets was minder waar ook Tom moest het veld ruimen met slechts 1 run, bowled (ook door Hamza).
Aldino kwam erin en met partner Steven hebben ze heel wat runs bijelkaar gerend.
Steven heeft op 14 ballen 14 runs gescoord waaronder een prachtige 4 voordat hij run out ging. Nog geen 25 runs en 4 batsmen al uit. Zag er niet hoopgevend meer uit voor VCC.
Farhaan kwam batten en met Aldino die al goed bezig was heeft Farhaan met 12 ballen vier 4tjes geslagen. Gelukkig maar dit gaf toch meer lucht. Aldino in totaal 20 runs gescoord. Aan alle goeds komt een eind en zo ook aan dit partnership, eerst Farhaan en toen Aldino beiden bowled.
Carlijn was goed bezig toen Miraj kwam, waren er nog genoeg overs maar slechts 1 wicket te gaan en 15 runs nodig voor een winst. Dit leek onmogelijk en menig had de hoop voor VCC opgeheven vooral Punjab dacht dat ze binnnen waren. Carlijn instrueerde Miraj om goed te blokken en de ballen zo goed mogelijk tegen te houden want dan komt het goed , een coach in spe. Miraj volgede het advies van Carlijn op en zijn hart in zijn keel, naar zijn eigen zeggen, blokte hij de harde ballen. Uiteindelijk hebben ze het overleefd en gered met een mooie winst. Volgens Miraj heeft Punjab genoeg om erover na te praten.

Scorecard