Home » Nieuws » U14-16 wint vriendschappelijke thriller tegen Little Common Ramblers
Nieuws Junioren

U14-16 wint vriendschappelijke thriller tegen Little Common Ramblers

Dinsdagavond kreeg VCC bezoek van een jeugdteam uit Hastings, Engeland. De Little Common Ramblers zijn bezig aan een U15 tour waarin ze 3 wedstrijden in onze regio spelen.

Na het slechte weer van de voorgaande dagen (en het vooruitzicht van de CB40 op vrijdag) was iedereen enorm in zijn schik met de zonneschijn en het prachtige graswicket dat Willem tevoorschijn had getoverd. De bezoekers waren duidelijk onder de indruk van het VCC-complex. Vanwege school en Dutch Lions verplichtingen trad VCC aan met een mix van U16-routine en U14 jeugdig enthousiasme.
 
VCC batte eerst in deze 20-20 en opener Mario zette de standaard met 35 retired. De hoogste strike rate was van Adriaan (gevangen voor 10 in 3 ballen) maar de batting van Gizzer, Pranav en Owen (samen goed voor 52 runs!) was toch wat meer doordacht… In totaal kwamen we tot een prima totaal van 134.
 
Na de pauze (dank aan Agnieta, Wilma en Yvonne voor alle hulp!) kwamen de Little Common Ramblers in het veld en snel bleek dat hun batting technisch verzorgder was dan hun bowling. Hoewel Adriaan heel zuinig bowlde (5 runs van 4 overs!) en niemand echt werd weggeslagen, bleven ze heel goed in het spoor. Van de laatste over waren nog 8 runs nodig om te winnen, met 6 wickets in hand. Het bijzonder sportieve Engelse publiek ging er eens goed voor zitten. Captain Joost nam zijn verantwoordelijkheid en trad aan voor die laatste over. Zijn plan begon perfect, want na een clean bowl, een 1, een 2, een stumping en een dot ball was er van de laatste bal een 6 nodig voor een Engelse overwinning of een 4 voor een tie. Nu zat iedereen helemaal op het puntje van zijn stoel…  maar het werd slechts een single en daarmee was de winst voor VCC een feit.
 
Veel belangrijker is natuurlijk dat dit een prachtige pot was waar iedereen van leerde en met veel plezier op terugkijkt. Zo is jeugdcricket bedoeld! Laten we hopen dat we ieder jaar meer touring teams mogen begroeten!
 

De groepsfoto na afloop