Home » Dutch Lions » U15 Flamingo indoorkampioen, U13 zaalvoetbalkampioen (en 2e bij het cricket)
Jeugd U13 Jeugd U15 Dutch Lions Dutch Lionesses

U15 Flamingo indoorkampioen, U13 zaalvoetbalkampioen (en 2e bij het cricket)

Zondag 15 april stond de finaleronde van het Flamingo indoortoernooi gepland. De in maart gestarte toernooien voor de U15’s en U13’s kregen in het Kennemer Sport Center in Haarlem hun apotheose. In beide leeftijdsgroepen had VCC zich geplaatst voor de halve finales, dus een grote schare blauw en rood vertrok zondagochtend vroeg richting de stad waar we de Zijlweg, Houtstraat en Barteljorisstraat vinden.

De U15 startte de halve finale om 09.00 uur tegen Olympia uit Gouda. De mannen van coach Steffen Mulder waren de poulefase ongeslagen doorgekomen en begonnen dus vol vertrouwen aan de wedstrijd. Het werd een zeer spannende wedstrijd, waarin de Voorburgers uiteindelijk met één run aan het langste eind trokken.

Parallel speelde de U13 zijn halve finale tegen Qui Vive, een relatieve nieuwkomer in het jeugdcricket, waar in drie jaar tijd een heel aardige jeudgopleiding uit de grond is gestampt. VCC begon met batten en zette een hoog totaal neer: 102 runs maar liefst, voor het verlies van maar 4 wickets (Cedric 23, Farhaan 27* retired). Dat leek geen haalbare kaart voor de 3 meiden (Dutch Lionesses) en 4 jongens van Qui Vive en dat was het ook niet. Ondanks goed batten stokte de teller bij 74, waarbij de hoofdstedelingen ook nog eens 5 wickets verloren . Miraj met zijn toverballen was ouderwets onbespeelbaar: 1 v 11 in 2. Eindstand VCC-Qui Vive = 117-86.

Omdat vervolgens de andere kruisfinales plaatsvonden en daarna de troostfinales mochten onze teams pas om 12.00 uur op voor de finale en voor beiden bleek Kampong de tegenstander.

De U13 kende deze tegenstander al van de poulewedstrijden, waarin we twee keer van ze hadden verloren. Een geduchte tegenstander met enkele zeer goede cricketers. Ook vandaag bleken ze een maatje te groot en verloren we met 31 runs, ondanks een mooie score van “senior” Danial (26). Een prachtige tweede plaats resteerde uiteindelijk voor dit zeer jeugdige team. De felicitaties gaan uit naar Kampong, dat prima speelde.

De U15 zorgde er voor dat het uiteindelijk “one each” werd. In een ware thriller, trok VCC wederom met 1 run aan het langste eind en daarmee waren Tijn, Nirav, Elliot, Sachall, Tobias, Harris, Hidde en Tanveer samen met coach Steffen U15 landskampioen indoorcricket! Een geweldige prestatie waar de club trots op mag wezen.

De uitreiking door de familie Dickmann namens KNCB en de Flamingo’s leverde 16 medailles en 1 beker op en een boel blije gezichten. Namens VCC een groot dank je wel voor de organisatie en sponsoring. Namens de jongens en meisjes geven we graag in overweging om het indoorcricket nog serieuzer te nemen en een echte wintercompetitie op te zetten (ook voor de U11!).

Overigens haalde de U13 toch nog een titel in de 2 uur tussen einde halve finale en begin finale: die van zaalvoetbalkampioen, zie hieronder.