Home » Laatste nieuws » U15 nationaal zaalkampioen, U13 verliezend finalist
Laatste nieuws Algemeen Junioren Jeugd U15

U15 nationaal zaalkampioen, U13 verliezend finalist

In Haarlem liet Voorburg CC op 23 april 2017 wederom een uitstekende indruk achter. De U15 versloeg Excelsior voor de derde maal dit jaar en werd daarmee landskampioen indoor! De U13 moest met een miniem verschil (twee runs) net zijn meerdere erkennen in Kampong.

Allereerst een groot compliment aan de KNCB en de Flamingo’s dat ze er ondanks late afzeggingen toch weer een groot feest van maakten. De U15 speelde eerst een opwarmer tegen Kampong U13/U15 en dat bleek een verrassend sterk team. Pranay startte heel goed met 25 ret in 10 ballen. Thijn een keurige 18, Flo 15 en Annemijn 9 bepaalden onze score op 67 netto.

Het was aan scherp fielden en veel wickets te danken dat Kampong daar niet aan kwam. Kampong liep weliswaar veel byes, maar in feite zijn dat dots in indoorcricket aangezien je pas een extra run krijgt als je tegen de muur slaat. Tanay cleande een Utrechter, maar de doorbraak kwam van Thijn die twee wickets in één over pakte. Kampong 44 netto.

Dan de finale! Twee keer waren we in de voorrondes net te sterk geweest voor Excelsior. Weer mochten we eerst batten. Stijn een knappe 19, Pranay alweer 25 in tien ballen, Flo 13 en Thijn 10 bezorgden ons 80 runs min twee uitjes, dus 74 netto.

Dankzij een briljante over van Tanay met drie wickets (yorrkers!) verloor Excelsior veel wickets. Pranay zuinig met 1-9 in twee overs en Tanay eindigde met 4 v 7 in twee overs! Ongekend. Excelsior 73, maar zeven uitjes betekende slechts 52 netto en dus de cup met de grote oren weer in de Voorburgse prijzenkast!

Een betere seizoensvoorbereiding kun je niet hebben! Gefeliciteerd allemaal!