Home » Flamingo's » U15’s goed van start bij de Flamingotoernooien

U15’s goed van start bij de Flamingotoernooien

Op zondag 8 maart startten de jaarlijkse Flamingo indoortoernooien. De twee ingeschreven VCC U15 teams togen naar Sportplaza ‘t Spectrum in Hoofddorp om daar hun kunsten te vertonen. Voor een uitgebreid verslag van coach Steffen Mulder over de VCC 1 verrichtingen, klik hier.

Beide teams begonnen wat stroef. Kennelijk moesten de spelers weer even wennen aan het dynamische indoorspel. Snel runnen en zeker niet te hard ingooien (overthrows). VCC 1 verloor van ACC (76-88), terwijl VCC 2 tegen het sterke VOC vijf runs tekort kwam (76-71). De negen extra’s in de eerste over waren net te veel.

De tweede ronde verliep al beter met winst voor beide teams. VCC 2 nam revanche voor VCC 1 door tegen ACC te winnen (78-60). Nu stond ACC nog in de winterslaapstand, want in de eerste over vielen maar liefst vier wickets! VCC 1 herstelde zich tegen Olympia, al was de marge maar 3 runs (79-76).

Daarna waren beide teams op stoom en werden respectievelijk Qui Vive en Olympia (98-57!) en HBS en Qui Vive ( 73-90) aan de zegekar gebonden. Standen en uitslagen zijn hier terug te vinden, beide VCC teams gaan voorlopig aan kop, al hebben ook VOC en ACC maar twee verliespunten.

Volgende week -zo Corona het wil- opnieuw vier rondes, opnieuw in Hoofddorp.

Over de schrijver

Richard de Lange