Home » Laatste nieuws » U17 speelt sterk tegen HCC, maar trekt net aan het kortste eind

U17 speelt sterk tegen HCC, maar trekt net aan het kortste eind

6 juli 2019 -Op de Diepput was het weer goed toeven tegen een fanatieke tegenstander. Er was goed cricket te zien van beide kanten.

Captain Stijn koos terecht voor eerst fielden. Thijn en Flo bowlden netjes en hielden de scoring rate van HCC vrij laag: 31/0/7. De doorbraak kwam in de dertiende over toen Guus een streep vasthield op het bowlen van Wouter. Daarna nam Guus (2-13) zelf de wickets van de nummers 3 (vang Babette) en 4 en waren we terug in de wedstrijd. Zeker toen Thijn (2-32) en de fantastisch bowlende Bart (3-19) meerdere keren toesloegen. Een goede vang van Wiljo bepaalde de HCC-score op 137. Zo op het oog weinig, maar het outfield was zoals altijd traag en stoperig door het dikke voetbalgras.

We verloren onze eerste wickets te snel en te makkelijk. Tobias kwam tot 17 (inmiddels stonden we 50/5), maar de innings van de dag kwam van Stijn, die samen met Thomas weigerde zich gewonnen te geven. Voor het zevende wicket maakten zij 56 runs in een goed tempo (112/7). Thomas batte sterk en maakte er 15. Stijn kon de winst net niet binnenbrengen: 49 not out met een strike rate van 82.

We eindigden op 126. Een prima wedstrijd met wisselende kansen.

Over de schrijver

Patrick de Leede