Home » Laatste nieuws » U17 stijgt boven zichzelf uit tegen HCC (en Quick)

U17 stijgt boven zichzelf uit tegen HCC (en Quick)

Vorig jaar was zowel de U15 als de U17 een prooi voor HCC. Die rivaliteit is maar goed ook, want daar worden beide clubs beter van. Deze keer gingen wij eerst batten en ondanks drie run outs ging ons dat goed af. Na 23 runs voor het eerste wicket voegden Nehaan (13) en Flip 51 runs toe voor het tweede wicket. Na elf overs stonden we op 77/3, een mooie run rate. Flip en Aryan maakten er samen 54 voor het vierde wicket en Dutt en Michael (16) 46 voor het vijfde wicket. Life is all about partnerships! Eindscore 174 uit 25 overs. Flip een superinnings 56 met slechts 22 dot balls!

In het verleden maakten vijf HCC’ers vaak runs tegen ons. Deze keer zat het de Hagenaars echter niet mee. Flo kreeg Sebo Hammer LBW voor weinig en Philippe veroorzaakte een cruciale run out op Boris Gorlee. Hoewel Wouter wel wat wides bowlde, naam hij ook drie wickets met zijn toverballen. Stijn heeft zijn bowlen helemaal terug: 2 voor 7 in vier overs! Jasper en Babette pakten prachtige vangen. HCC maakte slechts 48 runs van het bat en wij voegden daar 47 extra’s aan toe is 95 totaal. Knappe winst met maar liefst 79 runs verschil!

VCC – Quick U17

Verloren toss betekende eerst fielden. Bij Quick ontbraken de twee beste spelers en daar maakten we dankbaar gebruik van. Guus cleande neef Hubert en Aryan ruimde de andere opener op (18-2). Bij 63-3 pakte Wouter een wereldvang op point, gestrekt naar voren duikend, waarmee de topscorer verdween voor 28. Een cruciaal moment, waardoor Quick niet verder kwam dan 101 runs all out. Guus 2-17, verder namen zes bowlers ieder één wicket. Goede vangen van Aryan en nogmaals Wouter; stumping van Babette. Er werd goed en zuinig gebowld, door bijvoorbeeld Flo (0-4 in 3), Annemijn 1-18 in 4.4, Stijn 1-14 in 4, Jasper 1-6 in 2 en Michael 0-6 in 2.

De batting order werd omgedraaid, maar bij 55-5 moesten toch weer Philippe en Nehaan eraan te pas komen. Flip (18) ging nog op een wonderlijke manier bowled, maar Nehaan loodste ons in veilige haven met een geweldige 31 not out in 16 ballen. Had Quick in zijn eigen kansen geloofd, dan was dit een lastige wedstrijd geworden.

VCC U17 staat nu tweede met 8 uit 5.

 

Over de schrijver

Patrick de Leede