Home » Algemeen » Uniek stuk VCC geschiedenis toegevoegd aan website
Algemeen Jaarverslagen

Uniek stuk VCC geschiedenis toegevoegd aan website

Afgelopen zondag werd het 89e jaarverslag van VCC uitgegeven tijdens de nieuwjaarsreceptie. Een verslag van het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van VCC (sportief gezien), zo kunnen we toch wel stellen. Met veel dank aan Patrick de Leede en Dinesh Joshi voor het bij elkaar harken van teksten en cijfers, een niet licht op te vatten klus. Veel dank gaat dan ook uit naar beide heren.

Maar wist u dat er in de vroegste jaren ook al een Patrick de Leede en Dinesh Joshi bestond? Deze man heette Ab Pfeiffer en hij heeft vanaf het allereerste begin jaar na jaar de geschiedenis van VCC opgetekend. In prachtig vooroorlogs handschrift schrijft hij over de eerste jaren, de oorlogsjaren en de jaren van wederopbouw. Een uniek stuk geschiedschrijving! Een en ander is met dank aan Piet Mieras en Paul Kors (digitaal) bij de webredactie terecht gekomen en nu ook via de website bereikbaar.

Leest, verwondert en vermaakt u, en om alvast twee tipjes van de sluier op te lichten:

  • Geurt van Thuyl is niet de eerste voorzitter van VCC geweest dat is de van origine Schiedammer (Hermes DVS) Kerst Oosterhoff geweest, dus de voorzittersgalerij in het clubhuis moet worden aangepast. Een consumptie voor degene die een foto van dit heerschap weet aan te dragen. Bewijs wordt geeverd opde openingsbladzijden van het jaarverslag 1932. Pas in 1937 neemt G. van Thuyl het over!
  • Lees de opening van het jaarverslag 1946: “We kunnen helaas niet met veel genoegen op ons cricketseizoen terugzien. De omstandigheden waren weliswaar tegen ons, een zeer langerekt voetbalseizoen, zodat we eerst eind Juni konden beginnen op eigen veld, ….”. Eind juni! Het is kenelijk van alle tijden die “clash” tussen voetbal en cricket.

Aan ons de schone taak om de kasten weer in te duiken en de jaarverslagen van 1962 t/m 2010 te digitaliseren. Wie helpt?

Over de schrijver

Richard de Lange

1 Reactie

Geef hier je reactie

Nationaal kampioen T20 2024