Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » Van de captain
Verslagen VCC 1 Nieuws

Van de captain

De voorbereiding zit er bijna op. Nog één oefenwedstrijd tegen Rood en Wit op zaterdag 28 april en de Muntaz Cup op zondag 29 april te gaan, alvorens we op zaterdag 5 mei de competitie openen tegen Kampong (thuis). Na een altijd weer te lange winter is iedereen klaar om te beginnen.

Heel de winter is er achter de schermen hard gewerkt door het bestuur om er voor te zorgen dat alle voorwaarden gecreëerd zijn om de doelstellingen te halen. Het zal voor niemand een geheim zijn dat dit jaar gestreden moet gaan worden voor promotie en daarmee een plek in de Topklasse. Mijns inziens de plek waar een club als VCC thuis hoort. Al jaren een club met veel jeugdinternationals en met één van de mooiste velden van Nederland. Vanaf begin dit jaar is er dan ook hard getraind in de Maartenshal door de gezamenlijke selectie van 1 en 2.

Als ik het dan toch over die gezamenlijke selectie heb: ook VCC 2 moet, na de promotie van vorig jaar, weer naar boven moeten kijken. Daarom is er besloten om samen te gaan trainen. Topsport op een club als VCC kan alleen als het ook ondersteund wordt door breedtesport. De selecties zijn dus samengevoegd en we trainen nu met 25 man op de dinsdag en donderdag. Die trainingen zijn nu twee weken buiten bezig en ik moet zeggen: een groot succes. Er wordt hard gewerkt en niemand ontkomt aan de ‘fitness’ fielding sessies van Steve. Op de donderdag schuiven de overige senioren ook aan en zo was het dat afgelopen donderdag er 35 man aan het trainen waren met een gezellige maaltijd achteraf. Ik denk een goed voorbode voor het seizoen,

Ook is er een aanwas aan nieuwe gezichten. Wederom niet alleen in de zin van spelers voor het eerste, maar zeker ook versterking voor het tweede. En allen brengen ze nieuwe energie en nieuw enthousiasme binnen de groep.

Zoals gezegd speelt VCC 1 as zaterdag een oefenwedstrijd tegen Rood en Wit op het nieuw gerenoveerde hoofdveld. Er zal dan om 16.00 een informele opening van het seizoen zijn, waar de senioren spelers(sters) een ieder uitnodigen om met een hapje en een drankje het seizoen te openen. Een goede gelegenheid om bekenden weer te ontmoeten en midner bekenden beter te leren kennen, zodat er hopelijk met groten getale naar de wedstrijden wordt gekeken in het seizoen. Bij zowel VCC 1, de Dames en de overige senioren.

Op naar een mooie en succesvolle zomer!!!

-Tom de Grooth