Home » Junioren » Van de jeugdvoorzitter
Laatste nieuws Junioren

Van de jeugdvoorzitter

Voordat je er erg in hebt is het seizoen al voorbij. Ongelofelijk hoe snel dat gaat! Wat mij het meest is bijgebleven van het afgelopen seizoen is het indrukwekkende beeld van (rond de) honderd kinderen trainend in de zon, in plukjes verspreid over het hoofdveld en de kooien. Wat een rijkdom, zoveel jeugd! Het leken er ook elke week meer te worden… en dat was ook zo. We zijn weer enorm gegroeid dit jaar! Bijna wekelijks kwamen er nieuwe leden bij. Sommigen kwamen na een verblijf in het buitenland weer terug.

Als je dat zo ziet, dan lijkt het alsof dat allemaal vanzelf gaat. Dat is natuurlijk niet zo! Allereerst zijn we natuurlijk veel dank verschuldigd aan onze trainers, waardoor de teams ook dit jaar weer enorm veel lol hebben gehad en weer veel hebben geleerd. Regelmatig was het lastig om de bezetting rond te krijgen, doordat enkele trainers Nederlands Elftal training hadden, of een vrijdagavond T20 wedstrijd. Gelukkig kon er, met hulp van Conrad, altijd wel een mouw aan gepast worden door een beroep te doen op spelers van het 2e en spelers van de U17.

Ook zonder de inzet van ouders is het niet mogelijk de trainingen en competitie af te werken. Een club als VCC moet het enorm hebben van betrokken ouders voor het rijden, lunch verzorgen, bardiensten doen, scoren, umpen en ook het geven van of helpen bij de training. Deze betrokkenheid was ook goed voelbaar tijdens onze clubavonden op de vrijdag: altijd gezellig druk en behoorlijk wat ouders die het koken een keer voor hun rekening hebben genomen of hebben geholpen. Het beeld van de Hollandse zelfgebakken appeltaart die gebroederlijk naast de kip Tandoori van de familie Banerjee staat tijdens de Potluck-avond is voor mij een mooie samenvatting van hoe het er bij VCC aan toe gaat.

Sportief is het seizoen ook goed verlopen. Onze twee U9’s waren een mooie mix van nieuwe leden en “oud”-gedienden en zijn beiden praktisch ongeslagen het seizoen door gekomen. De zaterdag U11 heeft dit seizoen vooral tactisch veel geleerd. Slim spelen, minder wides bowlen, niet onnodig run-out gaan, etc. Ze zouden zo nog maar eens in de finale kunnen komen, maar nog niet alle scores zijn bij de KNCB verwerkt. Wordt vervolgd.

De woensdag-U11 is ongeslagen, evenals de U13A. U13B is nog onbekend, vanwege ontbrekende scores van overige wedstrijden. De U15 heeft zich ook ongeslagen geplaatst voor de finale en bij de U17 is het vanwege de “bijzondere opzet” van de competitie nog de vraag hoe zij eindigen.

Na de zomer spelen we de finales en trainen we nog een paar weken buiten om vervolgens de zaal weer in te gaan. Maar nu eerst de zomervakantie!