Home » Verslagen » VCC 1 alleen op kop na klinische overwinning bij Groen & Wit
Verslagen VCC 1 Competitie Verslagen

VCC 1 alleen op kop na klinische overwinning bij Groen & Wit

Op de eerste speelronde van het Pinksterweekeinde stond op zaterdag 3 juni voor  (mede-) koploper VCC 1 de uitwedstrijd tegen Groen & Wit op het programma. Zonder Mohit, Tim en Bas, maar weer met Remco en 2x Floris werd er in de regen afgereisd naar Amsterdam Zuid-Oost. Met een uur vertraging werd er getosst en captain Tom de Grooth verkoos traditiegetrouw eerst te fielden.

Groen & Wit ging snel van start (36 na 5 overs) maar moest dit bekopen met het verlies van twee wickets. Op een score van 64 in de 18e over werd het 5e wicket al genomen en de toeschouwers uit Voorburg maakten zich op voor een snelle “all out”. Maar de staart kwispelde lustig, gesteund door batsman no. 3. Uiteindelijk stokte de teller bij 143. Positief waren enerzijds het energieniveau van de Voorburgers in het veld  dat eigenlijk de gehele innings -ondanks het warme weer- hoog bleef en anderzijds de bowlingcijfers van Tom: 3 v 12 in 7.

Het target van 144 runs leek niet al te uitdagend op het snelle kunstgras, waar ook nog eens een klein veld was uitgezet. Rhys en Nehaan opende net als hun Groen & Wit collega’s voortvarend. In de 8e over werd Nehaan gebowled (13) op een stand van 42, Rhys hield het vol tot de 17e over (run-out, 37) op een score van 72, snel gevolgd door Remco (gevangen, 13). Tom en Floris besloten dat ze voldoende overs hadden en waren vastbesloten hun wicket niet weg te geven. Heel langzaam kroop de stand omhoog met 1 of 2 runs per over. Toen Floris caught behind ging (8) op 100, kwam Regan in en die versnelde behoorlijk. Samen met Tom (21*) batte hij het uit (30*). VCC hield 7 wickets en 7.1 overs over. Credits voor de 14-jarige (!) bowler S. Ahmed van Groen & Wit met cijfers 1 v 18 in 9.5. Een talent om zuinig op te zijn.

Bij het verlaten van sportpark Bijlmer werd duidelijk dat Sparta had verloren tegen Bloemendaal, waardoor het ongeslagen team van Nolan Clarke nu alleen de leiding in de Hoofdklasse heeft. Op Pinkstermaandag wacht hetzelfde Bloemendaal thuis op sportpark Westvliet voor VCC 1, start 11.00 uur.

Scorecard