Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » VCC 1 begraaft titelaspiraties
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

VCC 1 begraaft titelaspiraties

Een eventuele aanspraak op de titel moet VCC definitief laten varen na het onverwachte verlies op zaterdag tegen degradatiekandidaat Dosti. De inhaalwedstrijd werd weliswaar nipt verloren, maar toonde tevens aan dat het jeugdige team nog niet toe is aan een hoger niveau en eerst nog verder moet groeien naar volwassenheid.

Vanwege veldengebrek moest Dosti in mei de wedstrijd afzeggen en de KNCB had de inhaalwedstrijd gepland op zaterdag 5 augustus, een traditioneel lastig moment voor wat betreft beschikbaarheid van spelers i.v.m. vakanties. VCC moest het doen zonder twee belangrijke bowlers (Bas de Leede en Philippe Boissevain), terwijl Vivian Kingma vanwege een blessure ook niet bleek te kunnen bowlen. Deze drie samen waren tot nu toe al goed voor meer dan 50 wickets, en het gemis deed zich voelen.

Daar zag het in het begin niet naar uit. Na een gewonnen toss en de keuze om te gaan batten, ging met name overseas McCarthy goed van start om pas weer in de 28e over met 74 runs naar de kant te komen. De stand was toen inmiddels 108 voor 3. Daarna volgden nog nuttige bijdragen van wicketkeeper Van der Giessen (39) en Viv Kingma (28) en ook De Grooth (14), De Lange (11) en Hameed (10) eindigden in de dubbele cijfers, zodat de boeken pas op 208 gesloten werden. Meer dan voldoende, dacht iedereen aan Voorburgse zijde.

Maar men kwam bedrogen uit, o.a. door het gemis van drie bowlers, maar het venijn leek ook niet in de Voorburgse aanval te zitten. Een schijnbare geruststellende 102 voor 5 na 22.4 overs suste de VCC-ers in slaap, waardoor het partnership voor het 6e wicket opliep naar 81 runs en Dosti zich ineens in winnende positie bevond op 193 voor 6 na 43. Ondanks dat de mannen van coach Nolan Clarke zich nog enigszins herpakten, wisten de Amsterdammers zes ballen voor het einde de beslissende runs te maken met nog twee wickets in handen.

De spanning lijkt nu uit de competitie, met Sparta nu op zes punten voorsprong en met nog drie wedstrijden te gaan en een slechtere netto run rate (“doelgemiddelde”). Het team moet ervoor zorgen dat het de competitie netjes afrondt en als tweede eindigt. Volgend jaar bestaat dan de kans om met het jeugdige team -wellicht aangevuld met een of twee ervaren buitenlanders- de extra stap te maken en weer deel uit te gaan maken van de cricket-elite in de Topklasse.

Foto: Rhys McCarthy

Scorecard