Home » Nieuws » VCC 1 behoudt ongeslagen status tegen rivaal Hermes DVS
Verslagen VCC 1 Nieuws Senioren

VCC 1 behoudt ongeslagen status tegen rivaal Hermes DVS

Na vijf overwinningen op rij volgde op 2 juni een serieuze test voor de hoofdmacht van Voorburg Cricket Club. Thuis tegen Hermes DVS moest worden bewezen dat de goede vorm van de laatste weken tegen de degradant van vorig seizoen uit de Topklasse kon worden doorgezet. Het werd een prachtige wedstrijd met prima cricket van beide kanten, waarin de Voorburgers uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Door de hevige regenval in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd was het nodig geweest het wicket af te dekken. Helaas bleek een van de zeilen te hebben gelekt, waardoor er een natte plek was ontstaan op het graswicket. Daardoor werd er na een uur wachten voor gekozen om op de kunstofmat te gaan spelen. Het muntje viel weer de goede kant op voor captain Tom de Grooth, die de Schiedammers verzocht als eerste te gaan batten.

Hermes DVS is zijn team opnieuw aan het opbouwen na de degradatie van vorig jaar en beschikt over een mooie mix van talent (de broers Elenbaas, Kunst), ervaring (McRae, Statham, Braat) en twee goede overseas (Minhas en Shahzad). Het vroege wicket van McRae (LBW) op bowlen van Clayton Floyd was dan ook een meevaller voor VCC. De Schiedammers leken van slag en na 35 runs waren de Schiedammers al vijf wickets en 10 overs kwijt. Even leek het of VCC het team van Hermes DVS op zou rollen (94 voor 7), maar Olivier Elenbaas en Lokendra Bohra zetten een prachtig partnership neer voor het negende wicket. De beide batsmen lieten geen run liggen en maakten prachtig gebruik van de ruimte op het veld. Het partnership werd pas na 66 runs gebroken, toen Bohra (28) het slachtoffer werd van Steffen Mulder. Elenbaas beëindigde de innings met een mooie 52 not out en hielp zo Hermes DVS toch nog aan een totaal van 173 runs. Geen heel hoge score, maar toch veel meer dan veel VCC-ers zullen hebben gedacht en gehoopt, vroeg op de dag.

Na de lunch openden De Grooth en Smit zoals gebruikelijk de batting voor de Voorburgers en heel VCC sloeg de schrik om het hart toen in de eerste over Smit uitgleed in een poging een extra run te lopen. De Grooth was inmiddels al ruim uit de veilige zone en bood de fielders een niet al te moeilijke kans op een run out. Gelukkig voor de Voorburgers werd de bal naast het wicket gegooid en dat bleek een dure misser. De openers van VCC kregen de kans zich te nestelen en dat deden ze met verve. Pas op een stand van 76 ging De Grooth (35) caught behind. Smit (55) wist nog zijn half century aan te tekenen, maar zag na een mislukt pull shot de palen vallen net voordat de score de 100 had aangetikt. Nu moest blijken of de battingside inderdaad de diepte had die iedereen verwachtte. Bas de Leede (7) kon het dit keer niet laten zien, maar Nottle en Hingorani kregen voor het eerst dit seizoen de ruimte hun kunnen te tonen. Door heel verstandig batten bleef de thuisploeg de gehele wedstrijd voorlopen op Hermes DVS. Zelfs toen Nottle (34) in de 45 over alsnog gebowld werd, bleef men rustig en youngster Gigani (9*) tikte de wedstrijd samen met Hingorani (21*) bekwaam uit.

VCC heeft met deze overwinning ondubbelzinnig zijn kandidatuur bevestigd voor het kampioenschap. De battingside heeft inderdaad de diepte die de technische staf hoopte en ondanks het verlies van international Kingma aan VRA is ook de bowling van een goed niveau. Als het team de spirit erin houdt en gevrijwaard blijft van blessures, zal het lastig zijn de Voorburgers te kloppen.

Scorecard

Dit keer geen man-of-the-match award maar een men-of-the-match award. De groundstaff kreeg namens de club het plankje met lekkers voor hun fantastische inzet om de club alsmaar van mooie graswickets te voorzien. Een gebaar dat zichtbaar zeer op prijs werd gesteld