Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » VCC 1 blijft ongeslagen medekoploper Eerste Klasse
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws

VCC 1 blijft ongeslagen medekoploper Eerste Klasse

14 en 16 mei 2016 – Na een klimatologisch plezierige periode konden met Pinksteren toch weer de winterjassen tevoorschijn worden gehaald. Het deerde VCC niet, want er werden weer twee eenvoudige overwinningen geboekt onder leiding van aanvoerder Viv Kingma.

Op zaterdag stond Qui Vive op het programma. Aangezien VCC vele jaren op hogere cricketniveaus heeft gebivakkeerd, was er vooraf weinig tot niets bekend van de kracht van dit team. Het bleek niet veel soeps; international Viv Kingma sneed als een heet mes door de boter en nam zes wickets. Qui Vive was voor 75 runs all out. VCC passeerde dit vlot en probleemloos.

Op Tweede Pinksterdag stond Wanica Star op het programma. Wederom bleek VCC veel te sterk. Want ook Wanica Star had niets in te brengen tegen Viv Kingma (vier wickets voor 19 runs) en Bas de Leede (vier wickets voor 22 runs) en werd voor 89 all out gegooid. Domper was wel dat de andere man in vorm, Steffen Mulder, het veld moest verlaten met een wond aan zijn hand die in het ziekenhuis moest worden gehecht. Routinier Tim de Leede verving de geblesseerde medium pacer verdienstelijk en pakte twee vangen.

VCC-batsman Rhys McCarthy ging vrijwel direct LBW en ook zijn collega-opener Mohit Hingorani ging nog uit, maar de twee tieners Adriaan Verbeek (24 not out) en Bas de Leede (34 not out) maakten geen fouten meer.

Dankzij 84 runs van Australiër Govers versloeg concurrent Salland, dat de koppositie deelt met VCC, het Utrechtse Hercules. Op 28 mei vindt de topper VCC – Salland plaats aan de Groene Zoom.