Home » Algemeen » VCC 1 geeft kampioenschap glans door winst op runner-up HCC 2
Verslagen VCC 1 Algemeen Verslagen

VCC 1 geeft kampioenschap glans door winst op runner-up HCC 2

1608 trijzelaar gecleand

Op eigen veld mocht Voorburg CC het opnemen tegen de nummer twee, HCC 2. De gehoopte ‘clash’ bleef uit: VCC dicteerde de wedstrijd en liet zien de terechte kampioen van de Eerste Klasse te zijn.

Nu de titel binnen is, kon VCC na gewonnen toss een keer eerst gaan batten. De tot nu toe wisselvallige battingside zette een solide score van 249 runs neer. Verantwoordelijk hiervoor waren Rhys Mc Carthy (31), Rob Fisher (77) en Mohamed Rafi (27). Ook Mohit Hongorani (57) was weer productief en bracht zijn seizoentotaal op 328. Het 16-jarige talent Floris de Lange batte prima voor 19 not out.

Openingsbowler Yasir Hameed sloeg al snel drie keer toe, onder andere dankzij een prachtige vang van Remco van der Giessen. Deze klap kwam HCC, zoals te verwachten was door de afwezigheid van de topbatters Itagi en Polyak, niet meer te boven. Viv Kingma kon vanwege interlandverplichtingen niet meedoen. Hameed (vier wickets), Floris van Hoogdalem (3 voor 11) en Floris de Lange (1-42 in 10) profiteerden van Kingma’s afwezigheid.

Op 21 augustus sluit VCC het seizoen af tegen Salland.

Scorecard

 

Foto: Daniel Trijzelaar (HCC) wordt gecleand door Yasir Hameed