Home » Algemeen » VCC 1 langs Groen en Wit dankzij tweede century Rhys McCarthy
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

VCC 1 langs Groen en Wit dankzij tweede century Rhys McCarthy

Zondag boekte Voorburg CC 1 een ruime zege op Groen en Wit: 268 – 121. Daar stond echter tegenover dat de Voorburgers zaterdag geen kans zagen rodelantaarndrager Dosti 2 te verslaan. Daarmee is rivaal Sparta vrijwel zeker van het kampioenschap.

Zondag startte het openingspaar van VCC, Tom de Grooth en Rhys McCarthy, voortvarend. Beide batsmen batten geconcentreerd, gaven bijna geen kansen weg en namen met runnen geen onnodige risico’s. Na tien overs stonden er 56 runs zonder wicketverlies op het bord; na vijftien overs zelfs al 91. Kort daarna bereikte Rhys McCarthy zijn 50 en ook de halve century van Tom de Grooth liet niet lang op zich wachten.

Het eerste wicket viel pas op 170 (De Grooth 76). Daarna mochten drie tieners uit de veelgeroemde VCC-jeugd het proberen. Zij slaagden allen voor hun toelatingsexamen: Nehaan Gigani een vlotte 17, Alyan Razzagi 8 not out en Remco van der Giessen 38 not out. Aan de andere kant scoorde McCarthy bijna iedere bal minstens een run en maakte een prachtige century (109). VCC 268 na 50 overs.

Ook bowlend en fieldend zette VCC tegenstander Groen en Wit al gauw klem. Groen en Wit had twee oud VCC’ers in de gelederen: Mohammed Ethisham en Mohammed Rafi. De eerste zag eerst zijn openingspartner het slachtoffer worden van een goede vang van Philippe Boissevain in de gully en werd later zelf knap aan de boundary gevangen door Floris de Lange. Ook mooi was het optreden van Koen Hoppener. De net 18-jarige medium pacer nam twee wickets.

De wickets bleven gestaag vallen, onder andere dankzij een vang op eigen bowlen van Tom de Grooth en een mooie vang in de covers van Rhys McCarthy.  Via 87 voor vier werd het 102 voor zeven en werd het wel duidelijk dat VCC deze wedstrijd niet meer uit handen zou geven. Groen & Wit was all out op 121.

Deze solide overwinning vormde een schril contrast met de wedstrijd tegen hekkensluiter Dosti 2 op zaterdag. Na 208 runs te hebben gemaakt (McCarthy 74, Van der Giessen 39, Kingma 28) gaf VCC geen stuiver voor de winstkansen van Dosti, zeker niet toen er vijf wickets waren gevallen. VCC miste echter drie belangrijke bowlers in de aanval en daar maakten de nummers zeven en acht van Dosti optimaal gebruik van. Kort voor het einde werden de winnende runs gemaakt.

Scorecard

Stand aan de top van de Hoofdklasse: 1. Sparta 15-28; 2. Voorburg CC 15-22; 3. VVV 14-18; 4. Bloemendaal, R&W 15-16.