Home » Laatste nieuws » VCC 1 hunkert naar hoger cricketniveau
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws

VCC 1 hunkert naar hoger cricketniveau

rhys mccarthy

3 juli 2016 – Dit keer mocht VCC naar het bekende voetbalveld van Wanica Star, waar de boundary slechts enkele meters buiten de inner circle ligt. Het bleek wederom een ongelijke strijd: VCC bowlde Wanica Star uit voor 89. Rhys McCarthy zorgde er bijna in zijn eentje voor dat VCC de koppositie in de Eerste Klasse behield: een wicket, drie vangen en 51 runs.

Vorige week was het voor VCC een aangename verrassing dat rivaal HCC 2 van Dosti verloor. Daardoor nam VCC vorige week al de eerste plaats over van de Hagenaars. Deze week liet VCC zien dat het toe is aan een hoger niveau. Steffen Mulder (4-38), Yasir Hamid (2-13) en Philip Kingma (2-17) namen samen veel wickets. Het fielden van VCC was nog niet eens top, want er werden wederom wat vangen gemist. De uitzondering op de regel was Rhys Mc Carthy die drie vangen pakte; Viv Kingma pakte twee vangen.

Rhys McCarthy tankte vervolgens wat zelfvertrouwen door op het kleine veld zijn eerste competitie-50 van het seizoen te laten noteren. VCC won met zeven wickets en staat stevig aan kop met 17 punten uit tien wedstrijden. Promotie naar de Hoofdklasse is al zeker.