Home » Senioren » VCC 1 maakt korte metten met Salland CC
Verslagen VCC 1 Senioren

VCC 1 maakt korte metten met Salland CC

Op zaterdag 9 juni trok de hoofdmacht van Voorburg Cricket Club naar het Oosten om in Deventer aan te treden tegen laagvlieger Salland. Op het prachtige complex aan de David Wijnveldtweg toonden de Voorburgers hun klasse door met ruime cijfers te winnen. De Deventenaren konden in hun innings slecht 76 runs op het bord krijgen, een totaal waar VCC getuige het feit dat ze geen wicket verloren geen moeite mee had. Na 21 overs was de klus geklaard.

Ondanks het verschil op papier waren de mannen van captain Tom de Grooth gewaarschuwd. Nog maar twee weken geleden won Salland CC van titelkandidaat Hermes DVS. In het team werd er deze week dan ook op gehamerd dat er van onderschatting geen sprake mocht zijn. VCC trad aan zonder de geblesseerde Dinusha Ranasinghe, Floris de Lange was zijn vervanger.

Het muntje viel verkeerd voor VCC hetgeen betekende dat ze als eerste de wei in werden gestuurd om te bowlen en fielden. De rood-blauwen begonnen scherp en na 12 runs en 6 overs zaten batsmen 1 en 3 al weer aan de kant. De Deventenaren lukte het maar tergend langzaam om de runs bij elkaar te sprokkelen (run rate ca. 2.5), terwijl er met de regelmaat van de klok wickets vielen. Slecht Van der Molen (11), overseas Pasternatsky (17) en R. Lubbers (22) lukte het uiteindelijk om in de dubbele cijfers te komen. En ondanks dat er nog wat extra’s werden gebowled (11) was Salland na 30.5 overs all out met slechts 76 runs. Bowlingcijfers: Clayton Floyd 1 v 9 in 7, Yasir Hamid 1 v 24 in 6, Steffen Mulder 3 v 20 in 9, Matt Smit 1 v 2 in 3 en Philippe Boissevain 3 v 21 in 6.

Na de lunch begonnen de Voorburgers rustig maar gestaag aan de inhaalrace. Matt Smit en Mohit Hingorani gingen via 25 voor 0 in 10 overs, 50 voor 0 na 17 overs en 70 voor 0 na 20 overs naar de overwinning die uiteindelijk in de 21e over werd behaald, zonder het verlies van ook maar 1 wicket (Smit 38*, Hingorani 26*). Daarbij hielp het Salland niet dat het ook nog eens twee vangen miste.

Daarmee blijft VCC de trotse en ongeslagen koploper in de Hoofdklasse. Met de week lijkt het team aan vertrouwen en stabiliteit te winnen en de concurrentie zal van goeden huize moeten komen -of moeten hopen op een off-day van VCC- om het team van Tom de Grooth te verslaan.

Op zondag volgt nog de T20 tegen HCC (16.00 uur op De Diepput), dan kan het team laten zien of het ook tegen Topklassers in staat is potten te breken.

Scorecard