Home » Laatste nieuws » VCC met acht invallers langs Sparta in T20
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC met acht invallers langs Sparta in T20

VCC 1 verloor in de ochtenduren van HCC, maar versloeg in de vroege avond met acht invallers knap Sparta 1 in  de T20-competitie.

Door de WK-kwalificatie moet VCC zes Oranje-spelers missen en daarnaast ontbraken Engelbrecht en Nieuwoudt. Philippe Boissevain pakte met zijn allereerste bal ‘danger man’ Tarr (31/2). Behalve Bukhari (37) kwam geen Spartaan tot een hoge score; 127 was het niet al te spectaculaire eindresultaat. Flip 3-23, Musa 3-17. Verrassende opener Stijn de Leede (19) werd run out gegeven, maar een partnership van 82 voor het tweede wicket betekende dat VCC 1 met acht invallers Sparta 1 versloeg (Musa Ahmad 52 not out, Nirav Kulkarni 42).

Eerder op de dag waren de 153/4/20 van HCC (Steffen Mulder twee wickets) te veel om te chasen. De target was 7.7 per over, dus individuele strike rates van gemiddeld 128. Vroeg in de over de boundary zoeken en dan vier singles slaan. Dat niet één van de VCC-batters de beoogde strike rate haalde, was het gevolg van vrij beheurlijk Haags bowlen en grondfielden. De gevraagde runrate liep op en vijftig runs in vier overs bleek te veel gevraagd voor de Voorburgers. De poging van VCC strandde op 131/4 met runs voor Nirav Kulkarni (30) en Musa Ahmad (62 not out).

Foto: Musa Ahmad liet met twee halve centuries zijn klasse zien (foto: Catch of the Day BV)