Home » Laatste nieuws » VCC 1 na ‘slow start’ toch ruim langs Kampong: 218 – 93 (+Video!)
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

VCC 1 na ‘slow start’ toch ruim langs Kampong: 218 – 93 (+Video!)

In het verleden werd Kampong – VCC vaak op het hoogste niveau afgewerkt en beide teams zijn ooit landskampioen geweest. De editie van 2018 vond plaats op het op één na hoogste niveau en voor VCC stond het meest op het spel. Blijven de Voorburgers winnen, dan kan het jonge team in 2019 namelijk weer eens op het hoogste landelijke niveau actief zijn.

VCC-captain Tom de Grooth won de toss en ging batten. Vrij naar schaatscoach Henk Gemser gingen Mohit Hingorani en hij eerst ‘in gesprek met de pitch’ en de heren namen daar – getuige de tussenstand van zeven runs na vijf overs – ruim de tijd voor. Na het vertrek van Hingorani (19) werd het tempo wat opgeschroefd. Rond 110/1/28 mocht De Grooth voor het eerst zijn bat omhoog doen vanwege het bereiken van alweer een solide  halve century. Bas de Leede en hij bouwden verder aan wat een goede score leek te worden. Op 183 capituleerde Bas de Leede (49), maar Tom de Grooth had de smaak te pakken en liet alweer zijn tweede century van het jaar aantekenen. VCC eindigde op 218 runs

Dat die score verdedigbaar was, werd zonneklaar na elf overs. Kampong wist zich geen raad met de gevarieerde Voorburgse aanval en strompelde naar 33 voor 5. De late middle order zorgde voor een kleine, maar betekenisloze opleving. Kampong was voor 93 all out en daarmee bedroeg de winstmarge maar liefst 125 runs. Daarvoor zouden de Voorburgers vooraf zeker hun handtekening hebben gezet. Ook concurrenten Rood en Wit en Hermes DVS wonnen hun duels. Stand aan kop: VCC 9-18, R&W 10-16, Hermes 10-14.

Video: Tom’s centurybal

Scorecard