Home » Senioren » VCC 1 ontsnapt tegen laagvlieger Punjab 2
Verslagen VCC 1 Nieuws Senioren Verslagen

VCC 1 ontsnapt tegen laagvlieger Punjab 2

Als het waar is dat je kampioen wordt tegen de ‘kleintjes’, dan ziet het er goed uit voor de mannen van Voorburg Cricket Club. Tegen Punjab 2 werd slechts met de grootst mogelijke moeite gewonnen, nadat een door Punjab bij elkaar geslagen totaal van 257 pas in de laatste over met nog maar één wicket in handen werd gepasseerd. 

De Voorburgers hadden gewaarschuwd kunnen zijn. Immers, vorig seizoen werd er maar liefst drie keer verloren tegen de nummer laatst en op een na laatst. Wellicht kwam het door de warmte, wellicht door het gemis van drie basisspelers, maar de mannen van captain Tom de Grooth, die ervoor koos als eerste te gaan fielden, wekten in het veld geen moment de indruk van een gedreven koploper. Er zat geen energie in het team, toch een kenmerk van de laatste weken.

Punjab gaf er al snel blijk van niet voor de eentjes te willen gaan. Batsmen nummer 1 en batsman gingen voor een vier of zes op elke bal en dat had succes. Na drie overs stonden er al 26 runs op de borden. Hoewel de runrate daarna daalde, viel het eerste wicket nog wel met 40 runs op de borden, het tweede echter pas op 144 runs. En ook daarna kon de aanval van VCC maar af en toe een gaatje vinden in de verdediging van de batsmen. Via 189 voor 4 na 39 ging het naar 236 voor 7 na 45 en 257 na 50 overs. Op een klein veldje zeker niet onhaalbaar, maar toch veel meer dan de Voorburgse fans vooraf op hadden gehoopt, het magere totaal van Punjab in de thuiswedstrijd nog in gedachten (73). De bowlers verdeelden de wickets: Steffen Mulder (2), Clayton Floyd (2),  Philippe Boissevain (1) en Tom de Grooth (3).

Na de lunch mochten (de net afgestudeerde) Mohit Hingorani en Tom de Grooth de batting openen en dat zag er goed uit. Pas op 59 na 10 overs ging Mohit uit, maar VCC lag keurig op koers. Maar vijf overs later en op 91 zaten De Grooth (run out) en Bas de Leede (caught) ook al aan de kant. Voor het aanwezige Voorburgse publiek was het duidelijk dat vandaag de breedte van het team getest zou worden. Steve Nottle voegde er een zeer nuttige 60 runs toe en de youngsters Van der Giessen, Gigani en De Lange allen tussen de 15 en 20 runs. Boissevain liet zien dat hij een echte allrounder kan  worden en deed ook 35 runs in het zakje, maar de wickets bleven vallen en het totaal was nog niet in zicht. Met nog vijf overs te gaan moest de blauw-rode brigade nog 19 runs maken, met nog maar 1 wicket in handen. Het kwam aan op de twee laatste batsmen Ranasinghe en Mulder. Twee overs voor het einde hadden ze 11 runs van het vereiste totaal afgehaald, zodat er nog acht runs uit twee overs resteerden. De op een na laatste over ging voor vijf. Punjab had inmiddels alle goede bowlers gebruikt in de hoop het laatste wicket te nemen, waardoor een wat minder ervaren bowler de laatste over moest bowlen. Die bowlde vervolgens drie wides, waardoor de zege alsnog in de schoot viel van VCC. “Het is altijd lekker om een wedstrijd te winnen waarvan niet meer werd verwacht dat we hem zouden winnen”, was het nuchtere commentaar van Steffen Mulder, een van de matchwinners.

Een goede wake-up call voor de Voorburgers, die zullen moeten beseffen dat er ook in minder inspirerende omstandigheden gewoon hard en gepassioneerd gewerkt moet worden voor de punten om niet tegen een zeperd op te lopen. Volgende week wacht op zaterdag de volgende ronde in de T20-competitie (details volgen). Op zondag staat de thuiswedstrijd tegen Groen & Wit op het programma.

Scorecard