Home » Laatste nieuws » VCC 1 recht de rug na goede start Salland
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC 1 recht de rug na goede start Salland

Appeal toegewezen

VCC heeft ook zijn tweede duel in de Topklasse cricket gewonnen. In Deventer waren de Voorburgers te sterk voor Salland. De thuisploeg kende een sterke start, maar zakte als een kaartenhuis in elkaar. Shariz Ahmad en Sajjad Kamal namen samen alle wickets. Shariz blonk ook battend uit met 47 runs.

Aanvoerder Musa Ahmad zal blij zijn geweest dat hij de toss won. Nu moest de thuisploeg op zijn verzoek zijn kunnen tonen op de trage, zompige pitch. De eerste twee overs leek het een drama te worden met een reële kans op blessures voor de snellere bowlers zoals Kingma en Klein.

Daarna ging de strip wat beter spelen en de openingsbatsmen van de gastheren lieten zien hierop vrij redelijk uit de voeten te kunnen. Het scoriongstempo was weliswaar laag, maar er wilde aanvankelijk maar geen wicket vallen.

Zodra Ottachchige en Ganesan waren ingerekend (106 met twee man uit), draaide het wedstrijdbeeld echter 180 graden. Sajjad Kamal (4 wickets voor 22 runs) en Shariz Ahmad (6 voor 13) liepen met speels gemak door de Deventer battingside. 135 all out was het magere eindresultaat. Noah Croes keepte fantastisch met een vang en twee razendsnelle stumpings op mediumpacer Kamal.

Innings VCC

Michael Levitt (19) en Noah Croes (14) konden hun tijd nemen, maar werden beiden voortijdig te gretig op left arm spinner Elam Bharathi: 40/2. Daarna namen de broers Musa (38 runs) en Shariz de regie in handen. Musa sneuvelde nog in het zicht van de target, maar Shariz bleef met 47 runs ongeslagen.

De andere Haagse teams kenden een minder goede dag. HCC verloor ruim van VOC (254 – 105), terwijl HBS zijn meerdere moest erkennen in het verrassende Sparta: 186 – 330.