Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » VCC 1 speelt niet goed, maar wint wel de seizoensopener tegen Kampong
Verslagen VCC 1

VCC 1 speelt niet goed, maar wint wel de seizoensopener tegen Kampong

Steve Nottle op weg naar zijn eerste half century voor VCC

Foto (P. de Leede): Steve Nottle op weg naar zijn half century

VCC opende op bevrijdingsdag het cricketseizoen 2018 met een winstpartij tegen Kampong. De Voorburgers maakten zelf 186 runs en hoewel de Utrechters dichtbij kwamen, stokte de teller voor Kampong na 50 overs op 179 runs. Een goed begin dus voor het team van captain De Grooth, al realiseerde iedereen aan Voorburgse kant dat het dit seizoen nog wel beter kan en moet.

De verwachtingen waren hooggespannen. Met de terugkeer (na 10 jaar) van Steve Nottle, de komst van twee Zuid-Afrikanen (Matthew Smit en Clayton Floyd), de prachtige prestaties van Bas de Leede bij het Nederlands Elftal en de doorgroei van andere youngsters als Yasir Hamid, Philippe Boissevain, Mohit Hingorani, Remco van der Giezen en Nehaan Gigani, waren de verwachtingen bij VCC voor het nieuwe seizoen hooggespannen. De battingside lijkt diep en hoewel het gemis van Viv Kingma zich bowlend zal laten voelen, lijkt het team in balans met een mooie mix van routine (De Grooth, Mulder, Nottle, Ranasinghe) en jeugd. Hoewel de laatste voorbereidingswedstrijden voor de Muntaz Cup vorige week letterlijk in het water vielen, waren die verwachtingen op basis van twee ruim gewonnen oefenwedstrijden tegen competitiegenoten Hermes DVS en Rood & Wit ook gerechtvaardigd.

Op een zonovergoten sportpark Westvliet won captain Tom de Grooth gewoontegetrouw de toss en koos ervoor om als eerste te gaan batten op een veld dat er na de renovatie door de gemeente Leidschendam-Voorburg als een biljartlaken bijlag.

Battend liet de top order zich te weinig gelden, al bouwde Nottle en De Leede aan een mooi partnership. Dat eindigde echter na 54 runs door een onnodige run-out, waardoor De Leede (36) naar de kant kon. Nottle batte naar zijn half century en ging op 54 uit op bowlen van voormalig VCC-er Verbeek. Daarna maakte Hingorani een snelle 31, maar in de middle en lower order was er een kleine collapse. Alleen Boissevain liet zien dat hij steeds allrounder wordt en voegde een zeer nuttige 20 runs aan het totaal toe, waardoor VCC 186 runs op de borden kreeg na 48 overs, waar een totaal van ruim  boven de 200 mogelijk leek.

Kampong begon voorzichtig met 3 runs per over, vooral geholpen door veel extra’s (uiteindelijk 27 wides!). Toen het wicket van coach Malik viel (na 35 runs LBW gegeven op bowlen van Boissevain), leek de strijd gestreden, maar de staart van de Utrechters stribbelde tegen. Nana (20) als bastman 7, maar vooral captain File (28) als batsman 10 maakten het spannend, maar strandden in het zicht van de overwinning. Smit kon mooie bowlingcijfers overleggen (3 voor 34 in 10 overs) en nam het hoogtepunt van de dag voor zijn rekening door een waanzinnige eenhandige vang die in de IPL niet zou misstaan.

Met 2 punten zullen de Voorburgers tevreden zijn, om echt mee te kunnen doen om de titel zullen meer batsmen hun niveau moeten halen en zal er accurater moeten worden gebowled en gefield.

As donderdag (Hemelvaart) speelt VCC uit bij Rood & Wit, zaterdag volgt om 11.00 uur de thuiswedstrijd tegen Punjab 2.

Scorecard VCC – Kampong op 5 mei 2018