Home » Nieuws » VCC 1 speelt volgend jaar een klasse hoger
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Nieuws

VCC 1 speelt volgend jaar een klasse hoger

VCC heeft de play-offs van de Eerste Klasse bereikt. Aangezien de Hoofdklasse volgend jaar wordt uitgebreid, is VCC daarmee nu al verzekerd van promotie. Dat is een mooie prestatie van het jonge team van coach Nolan Clarke. Een kampioenschap zou echter de slagroom op de taart betekenen.

Na het landskampioenschap in 2002 heeft VCC een aantal mindere jaren gekend. Een van de redenen was dat er maar beperkt goede jeugd doorstroomde. Vandaag de dag is dat anders, want er staan drie tieners in VCC 1 en nog eens drie staan te popelen om VCC 1 te halen.

Het sterk verjongde team had een jaar geleden moeite met het niveau van de Hoofdklasse en degradeerde. Ervaring is in cricket nu eenmaal van groot belang. Maar langzamerhand worden de jonge spelers waardevoller voor VCC; de statistieken wijzen dat uit. Daarnaast wordt een routinier als Steffen Mulder alleen maar beter.

Op zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen Dosti 2 op het programma. Dosti batte eerst en kwam tot 104 runs, een lage score. Zonder problemen passeerde VCC dit totaal. Minpuntje was dat Rhys McCarthy, die een onmogelijke running catch probeerde te pakken, vervelend op zijn schouder terechtkwam.

De schade bleek gelukkig mee te vallen, want op zondag stond McCarthy weer gewoon in het veld tegen Qui Vive. Bij winst zou VCC de vierde plaats niet meer kunnen ontgaan, met uitzicht op meer. Dat realiseerden de Voorburgers zich, want al in de allereerste over sloeg Steffen Mulder toe, gevolgd door zijn bowlingpartner Yasir Hamid in de tweede over.

Deze slechte start kwam Qui Vive niet meer te boven. Na 15 voor 5 was het aan de nummer 9 Dabla te danken dat er nog 42 runs in de boeken kwamen. Mulder 2-12, Hamid 3-8, Viv Kingma 3-16 en zijn broer Philip 2-6 werkten met succes aan hun bowlinggemiddelden en economy rates.

Dat VCC vervolgens nog moeite had met de 42 runs, was wederom de verdienste van Dabla, die drie wickets nam voor 14  runs. Rob Fisher en Joost Kooistra maakten geen fouten meer.

Stand Eerste Klasse:

HCC 2 8 14 1,75
VCC 9 15 1,67
Dosti 2 9 12 1,33
Salland 10 11 1,10
Hercules 9 8 0,89
Qui Vive 11 9 0,82
Wanica Star 9 4 0,44
Quick Hg 2 10 2 0,20